Harri Mertaniemi

Sdp:n Markku Puro oli selkeä äänikuningas kuntavaalissa Keuruulla. Hän sai 455 ääntä, kun toiseksi suurimman äänimäärän saaneen keskustan Lauri Oinosen saalis jäi 308 ääneen.

Äänikuningas kertoo yllättyneensä kannatuksensa suuruudesta.

- Äänimäärä oli aikamoinen yllätys. Eduskuntavaaliehdokkaana vuonna 1995 sain kyllä Keuruulta parituhatta ääntä, mutta nyt en osannut ajatella etukäteen ollenkaan, millainen äänimääräni voisi olla. Olenhan ollut 15 vuotta pois paikkakunnalta, Markku Puro sanoo vaalituloksen juuri valmistuttua.

- Tulos on hieno ja äänestäjiä täytyy nyt kiittää luottamuksesta. On ollut kiva palata kotiin.

Myös Puron puolue sdp kuului Keuruun kuntavaalin kiistattomiin voittajiin. Demarit saivat Keuruun uuteen valtuustoon kaksi paikkaa enemmän kuin kuntavaalissa 2012.

Markku Puro arvelee sekä oman että sdp:n vaalimenestyksen kertovan siitä, että äänestäjät halusivat muutosta keuruulaiseen päätöksentekoon.

- Kuntalaisilla on varmasti ollut välillä outoa seurata, millaista päätöksenteko Keuruulla on ollut. Sanoisin, että vaalituloksessa näkyy halu muutokseen, Puro sanoo.

- Olen tavannut vaalien alla paljon ihmisiä ja he tuntuvat haluavan ennen muuta päätöksentekoon avoimuutta ja tasa-arvoa, ja sen lisäksi tietenkin työnteon ja yrittäjyyden mahdollisuuksien kehittämistä, asuinviihtyvyyden parantamista sekä uudenlaista johtajuutta.

Puro sanoo itse olevansa valmis tarvittaessa vastaamaan äänestäjiltä saamaansa luottamukseen ja vankkaan tukeen ja alkamaan kaupunginvaltuuston tai kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi, jos niin yhdessä päätetään.

- Ensin käydään tietenkin keskustelut ja neuvottelut porukan ja puolueiden kanssa, mutta kyllä. Tottakai olen valmis puheenjohtajan tehtävään, jos niin päätetään, Keuruun äänikuningas sanoo.


Kommentit (6)

  • Nimetön

    Hienoa, että olet nyt mukana Keuruun kunnallispolitiikassa. Erityisen arvokasta on vahva kokemuksesi soten puolelta. Nyt tarvitaan kaltaisiasi asiantuntijoita, jotka tietävät mitä hyvä, potilaslähtöinen soteuudistus voisi parhaimmillaan olla. Toivoisin, että päättäjät yksimielisesti haluaisivat Sinut kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Paljon onnea mahtavasta vaalituloksesta ja voimia tärkeään tehtävään!

  • Rahatonna

    Onnea vaan valinnasta. Nytpä sitten odotellaan niitä uudistuksia. Eihän tule kauhean kalliiksi, eihän?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: