Chat-palvelusta tukea synnyttäneille äideille ja raskausaikaan

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tarjoaa 12. helmikuuta alkaen raskaana oleville ja synnyttäneille yleistä ohjeistusta chat-palvelun kautta.

Arkisto
Chat-palvelusta tukea synnyttäneille äideille ja raskausaikaan

Jatkossa suunnitelmissa on myös teema-chattien järjestäminen, jolloin paikalla on asiantuntija vastaamassa esimerkiksi imetys- tai synnytyspelkokysymyksiin. Chat-palvelu laajenee lastentautien puolelle kevään 2018 aikana.

Jyrki Pönkkä

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ottaa käyttöön 12.2. raskaana oleville ja synnyttäneille äideille yleiseen ohjaukseen tarkoitetun chat-palvelun.

Tavoitteena on, että asiakkaat voivat kysyä matalalla kynnyksellä mieltä askarruttavia kysymyksiä ja saada näihin asiantuntijan luotettavan vastauksen. Palvelun kautta äidit voivat saada kätilöltä tietoa muun muassa raskauteen, synnytykseen ja synnytyksen jälkeiseen vauva-arkeen liittyvissä kysymyksissä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin naistentautien, synnytysten ja lasten vastuualueen ylihoitaja Tarja Mietola-Koivisto kertoo, että nyt avattavalla chatilla on yleistä ohjausta antava rooli.

Chatin kautta ei voida käsitellä potilastietoja ja siksi siellä ei voida antaa henkilökohtaista ohjausta. Mikäli asiakasta askarruttava asia edellyttää potilastietojen avaamista, chat-kätilö ohjaa asiakasta soittamaan sairaalaan. Chatin kautta voi lähettää myös takaisin soittopyynnön terveydenhuollon ammattilaiselle.

Kysymyksiä voi esittää täysin anonyymisti kolmena arkipäivänä, maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina kello 12–14.

Chat-palveluun pääsee helposti osoitteessa www.ksshp.fi/chat.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio