”Keuruun varuskunnan metsät tulisi suojella pysyvästi” – Luonnonmetsä-ryhmässä keuruulaislähtöinen Ari Aalto kartoittaa suojelun arvoisia valtion metsiä koko Suomen alueella

Varuskunta-alueella on yhä täysin suojelemattomia METSO-ohjelman valintaperusteet täyttäviä vanhoja metsiä ja harvinainen valtion omistama yhtenäinen kokonaisuus, jossa on hyvin monipuolisia elinympäristöjä karuista kangasmetsistä Keurusselän reheviin rantalehtoihin.

Keuruun entisen varuskunnan alueella on täysin suojelemattomia METSO-ohjelman valintaperusteet täyttäviä vanhoja metsiä.

Keuruulla ja Petäjävedellä valtiomaita on melko vähän. Multialla on enemmän, mutta pääosin ne ovat hyvin voimakkaasti käsiteltyjä talousmetsiä. ”Seudun tärkein ja hienoin kohde on ehdottomasti entisen varuskunnan alue, josta nyt kaavaillaan myös retkeilyaluetta”, sanoo Ari Aalto Luonnonmetsä-työryhmän perustaja. Hänen kokoamansa työryhmä kulkee kartoittamassa valtion mailla sijaitsevia suojelunarvoisia luonnonmetsiä koko maassa. Kartoitustyö jatkuu yhä Lapissa. Ryhmä on jo julkaissut tuloksia kartoitustyöstään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos