”Omalta kohdalta tuntuu ihan hyvältä, mutta puolueen näkymä harmittaa”

Vihreiden ehdokas Tarmo Ketola näkisi mieluusti ilmasto- ja luontoasioiden tärkeinä tulevina vuosina enemmän vihreitä edustajia eduskunnassa kuin puolivälissä ääntenlaskentaa olisi luvassa.

Tarmo Ketola sai edellisissä eduskuntavaaleissa 718 ääntä. Kun tämänkertaisten vaalien äänistä olis laskettu noin puolet, hänen äänimääränsä oli runsaat 420.

”Ihan hyvältä tuntuu. Jännä seurata vielä, kuinka paljon ääniä lopulta tulee. Viime vaaleissa sain kuitenkin parhaiten ääniä edellisissä eduskuntavaaleissa”, Vihreiden ehdokas Tarmo Ketola Petäjävedeltä sanoo.

On vaalipäivän ilta, kello on 20.40 ja vaalipiirin äänistä laskettu viitisenkymmentä prosenttia. Keuruulta kotoisin oleva Ketola on saanut tässä vaiheessa ääniä runsaat 420. Edellisissä eduskuntavaaleissa hänen kokonaissaaliinsa oli 718.

Kansanedustajaa Ketolasta ei näytä tulevan, sen ehdokas myöntää tässä vaiheessa ääntenlaskentaa itsekin. ”Edellä on kaksi vihreiden edustajaa ja he kumpikin ovat Jyväskylän seudulta. Heidän ohi on vaikea maakunnasta ponnistaa.”

Maakunnan ääntenlaskennan puolivälissä Tarmo Ketola arvioi myös, että kaksi kansanedustajan paikkaa Keski-Suomesta jää puolueelle haaveeksi. ”Demareille näyttää vuotavan ääniä meiltä.”

Samaan aikaan myös koko maan äänistä on laskettu noin puolet ja tilanne on se, että Vihreät on menettämässä eduskunnasta seitsemän edustajaa.

”Ne paikat ovat ilmeisesti menossa Helsingistä ja Uudeltamaalta vasemmistolle. Heillä oli siellä hyvät ehdokasasettelut. Meille näyttää olevan suuntana oppositio.”

”Nämä vaalit näyttävät nyt menevät loppuun asti talous edellä. Kokoomushan sen talousteeman vaaleihin avasi ja muut menivät joukolla perässä. Vaaleista tuli perinteinen arvovaali, kova oikeisto vastaan perinteinen vasemmisto”, Tarmo Ketola arvioi.

”Minun oma elämäni ei tästä mihinkään muutu, se muljahtelee ihan hyvin edelleen, vaikken läpi pääsisikään. Se vain harmittaa, että erityisesti ilmasto- ja luontoasioissa ovat edessä hyvin tärkeät vuodet, ja niiden aikana olisi ollut hyvä, että vihreitä olisi ollut eduskunnassa niitä asioita vahtimassa ja käsittelemässä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos