Rautatiealan lakko on päättynyt – junaliikenne käynnistyy perjantaina

Rautatiealan lakko on päättynyt ja junaliikenne käynnistyy perjantaina aamuyöllä 24.3.2023.

Rautatiealan lakko päättyy ja junaliikenne käynnistyy perjantaina 24.3. aamuyöllä ja normalisoituu noin vuorokauden kuluessa henkilöliikenteen osalta. Tavaraliikenteessä häiriöitä voi jatkua pitempään.

Rautatiealan TES-neuvotteluissa on saavutettu sopimus ja junaliikenne käynnistyy aamuyöllä perjantaina 24.3.2023. VR:n kauko- ja lähiliikenne normalisoituvat noin vuorokauden kuluessa. RAU:n ja Paltan neuvotteluissa on sovittu, että veturinkuljettajat palaavat töihin perjantaina alkaviin työvuoroihin.

Lähiliikenteen ensimmäinen vuoro lähtee liikkeelle klo 4.04 ja kaukoliikenteen ensimmäinen vuoro kello 3.40. Liikenteen käynnistyessä on vielä odotettavissa mahdollisesti muutoksia, kuten korvaavia bussikuljetuksia sekä yksittäisiä peruutuksia lähipäivien aikana.

Myös ravintolavaunut voivat olla osassa kaukojunista aluksi suljettuna tai tuotevalikoimassa voi olla puutteita. Pääosin tilanne kuitenkin palautuu normaaliksi noin vuorokauden kuluessa.

Tavaraliikenteessä on odotettavissa lakosta aiheutuneita poikkeuksia useamman päivän ajan. Oman junan tilanteen voi tarkistaa reaaliajassa osoitteesta www.vr.fi/junaliikenne-nyt. Tiedot päivittyvät päivän aikana.

Lähde: VR Group

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos