Hankearvio: Uusi reitti Multialta Myllymäelle ei ole taloudellisesti kannattava, mutta voisi tuoda paljonkin muita hyötyjä

Keski-Suomen ja Etelä- Pohjanmaan ely-keskukset arvioivat valtatie 18:n parannussuunnitelmien vaikutuksia, kustannuksia ja kannattavuutta. Mukana arvioinnissa on pitkissä puissa oleva oikotie Multialta Myllymäelle.

Vaasasta Jyväskylään kulkevan valtatie 18:n oikaisun Multialta Myllymäelle on suunniteltu lähtevän Multian taajaman pohjoispuolelta kohti Liesjärven kylää. Oikaisun linjaus kartassa sinisellä. Oikaisu lyhentäisi matkaa nykyiseen Väätäiskylän kautta kiertoon verrattuna noin kahdeksan kilometriä ja tekisi välistä oikeasti valtatietasoisen.

20.2. 10:00

Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskukset ovat selvittäneet ja arvioineet suunnitelmia ja mahdollisuuksia Vaasan ja Jyväskylän välisen valtatien 18 parantamiseksi Alavuden ja Jyväskylän välillä.

Keuruun seudulla kiinnostavaa selvityksessä ovat ennen muuta arviot valtatien Multian ja Myllymäen välille suunnitellun oikaisun sekä siihen liittyen Keuruulta Liesjärvelle kulkevan maantien 621 parantamisen vaikutuksista, kannattavuudesta ja toteutusmahdollisuuksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos