Hyvinvointialueelle 1,1 miljardin euron rahoitus valtiovarainministeriöltä – Summa pieneni marraskuussa 2022 ilmoitetusta

Hyvinvointialueiden vuoden 2023 rahoitusta tullaan tarkistamaan vielä kuntien vuoden 2022 tilinpäätöstietojen valmistuttua ja tarkistus maksetaan kertakorvauksena.

Valtiovarainministeriö on lähettänyt hyvinvointialueille päätökset hyvinvointialueiden rahoituksesta vuodelle 2023.

15.2. 15:15

Valtiovarainministeriö on lähettänyt hyvinvointialueille päätökset hyvinvointialueiden rahoituksesta vuodelle 2023. Päätöksen mukainen Keski-Suomen hyvinvointialueelle myönnetty rahoitus on 1 098 148 363 euroa, mikä on 1,15 miljoonaa euroa pienempi kuin edellinen, marraskuussa 2022 julkaistu tieto rahoituksen suuruudesta. Rahoituksen määrän väheneminen johtuu siitä, että vammaispalvelulakia ei säädetty valtion talousarvion yhteydessä.

Hyvinvointialueiden vuoden 2023 rahoitusta tullaan tarkistamaan vielä kuntien vuoden 2022 tilinpäätöstietojen valmistuttua ja tarkistus maksetaan kertakorvauksena. Arvio kertakorvauksesta saadaan kevään aikana ja lopullinen tieto vuoden 2023 rahoituksesta varmistuu syksyllä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen talousarvion kokonaisuus ja talousarviossa huomioitava rahoitus tullaan tarkistamaan keväällä 2023 talousarviossa kuvatulla tavalla, kun arvio hyvinvointialueiden rahoitusmalliin sisältyvästä rahoituksen korjauserästä on käytettävissä ja toiminnan todellisesta kustannustasosta on saatu toteumatietoa. Tarvittavat talousarviomuutokset esitetään päätöksentekoon tässä yhteydessä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus merkitsi tiedoksi rahoituspäätöksen kokouksessaan 14.2. ja päätti, että hyvinvointialue ei hae oikaisua valtiovarainministeriön päätökseen.

Lähde: Keski-Suomen hyvinvointialue

Lue lisää: Aluehallitukselta toimeenpano-ohjelma

Lue lisää: Keuruulla on päästävä lääkäriin: ”Tilannetta, jossa osa hyvinvointialueen kunnista jää palvelujen saatavuudessa mopen osaan, ei voi hyväksyä”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos