Nuorten työpaja ja etsivä nuorisotyö ovat nyt nuorten ohjauskeskus Loiste – avajaiset perjantaina

Loiste syntyi, kun nuorten työpaja siirtyi kaupungin työllisyyspalveluilta nuorisopalveluille ja siihen yhdistettiin etsivä nuorisotyö.

Nuorisopalveluiden vastaava Niina Savilahti (vasemmalla) ja nuorten ohjauskeskuksen henkilökunta aloittelevat Keuruun kaupungin nuorisotyössä täysin uutta mallia, jossa ohjauksella on tärkeä osa. Kuvassa vihreässä hupparissa Laura Aronen, hänen oikealla puolellaan Tanja Mäkelä ja oikeassa reunassa Satu Laakkonen. Kuvasta puuttuu Niina Kotilainen.

16.2. 13:30

Nuorten ohjauskeskus Loiste aloitti Keuruun kaupungin nuorisopalveluiden alaisuudessa vuoden 2023 alusta. Tammikuussa nuorten työpaja siirtyi työllisyyspalveluilta nuorisopalveluihin ja toimii nyt yhdessä etsivän nuorisotyön kanssa.

Alkuviikot ovat sujuneet työvalmentaja Tanja Mäkelän mukaan hyvin. Kahden toimialueen yhdistäminen on silti vaatinut tiimiltä voimia, sillä kaikki on rakennettu uusiksi lomakkeista lähtien.

Työssä kokeillen

Aikaisemmin nuorille järjestettiin työllisyyspalveluissa kuntouttavaa työtoimintaa. Nyt työmuotona on työkokeilu, jossa nuori voi työskennellä nuortenpajalla kolmena päivänä viikossa.

Ohjauskeskus Loisteen sisustuksessa näkyy nuorten kädenjälki.

Tällä hetkellä Loisteessa työskentelevät nuoret ovat aloittaneet tammikuussa, ja heidän työkokeilunsa kestää maaliskuun loppuun.

”Olemme valmistelleet avajaisia, miettineet toimitiloihin tarvittavia muutoksia värimaailmoineen ja suunnitelleet talousarviota. Tekeillä on myös ikkunansomistustyö Keuruun keskustassa”, Mäkelä luettelee.

Työpajan puolella työkokeiluun osallistuvia nuoria on parhaillaan viisi. Mäkelän mukaan erilaisissa siirtymävaiheissa olevia nuoria Loisteessa on kuitenkin kymmeniä, kun mukaan lasketaan myös etsivän nuorisotyön tavoittamat nuoret.

Ohjauskeskuksessa työskentelee kaksi työvalmentajaa, Tanja Mäkelä ja Niina Kotilainen, ja kaksi etsivää nuorisotyöntekijää, Laura Aronen ja Satu Laakkonen.

Tiloja valmistellaan avajaisia varten. Esillä on nuorten tekemää taidetta.

Valmentamista tulevaisuuteen

Loisteen palvelut on suunnattu 17–28-vuotiaille keuruulaisille. Ohjauskeskus toimii tarvittaessa oppimisympäristönä. Se tarkoittaa, että nuori voi tulla sinne suorittamaan opintojaan, mikäli ne eivät jostain syystä etene koulunpenkillä istuen. Asiasta sovitaan koulun kanssa tapauskohtaisesti.

Vielä opintosuorituksia ei Loisteessa tehdä, mutta Mäkelä uskoo mahdollisuuden kiinnostavan.

Merkittävä osa Loisteessa tehtävästä työstä on valmentamista. Tulevaisuutta lähdetään tarkastelemaan nuoren omien toiveiden mukaan. Mahdollisuus on osallistua myös ryhmävalmennuksiin, joissa käsitellään opiskeluun, työhön ja elämään liittyviä kysymyksiä.

G-ovella on Loisteen väliaikainen kyltti, jossa näkyy uusi graafinen ilme.

”Tehtävämme on käydä nuoren kanssa läpi hänen vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan. Etenemme hänen ehdoillaan”, Mäkelä korostaa.

Keuruun kaupungin nuorten ohjauskeskus Loisteen avajaisia vietetään perjantaina 17. helmikuuta. Loisteen tavoitteena on, että keskuksessa voitaisiin pitää ohjauksen avoimien ovien päivää joka perjantai.

Tilat Kivilouhoksentiellä ovat samat kuin ennen vuodenvaihteen hallinnollista muutosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos