Keuruun kaupunki palkkaa kesäksi kymmeniä nuoria – Multia kertoo kesätöistään helmikuun loppuun mennessä

Kunnallisia kesätyömahdollisuuksia on tänä vuonna aiempaa vähemmän, koska sosiaali- ja terveysalan työt siirtyivät hyvinvointialueelle.

Marketpäällikkö Minna Varjoranta palkkaa Keuruun S-marketiin kesäksi kahdeksan nuorta. Varjorannan kanssa tuotteita on hyllyttämässä myyjä ja saatavuusvastaava Kari Leinonen.

6.2. 17:15

Keuruun S-marketin marketpäällikkö Minna Varjoranta kertoo, että Keskimaan kesätyöntekijähaussa on tullut hakemuksia myös Keuruun myymälään ja pari nuorta on jo ehditty valita.

”Viimekesäisiä nuorista meillä jatkaa kolme, ja heidän lisäkseen tarvitsemme vielä kolmea kesätyöntekijää. Kaikkiaan pystymme työllistämään tänä kesänä kahdeksan nuorta”, Varjoranta toteaa.

Osuuskauppa Keskimaan haku päättyi 5. helmikuuta.

Multian kunnanhallitus tekee päätöksiä kesätyöntekijöiden palkkaamisesta kokouksessaan 20. helmikuuta. Kunnanjohtaja Arto Kummalan mukaan työtehtäviä löytyy nuorisotoimesta, vapaa-aikatoimesta ja teknisestä toimesta.

”Taidenäyttelyn valvontaa ja nurmikon leikkuuta esimerkiksi. Päiväkodistakin saattaisi löytyä kiinnostavia tehtäviä”, Kummala kertoo.

Kolmen viikon työjaksot Multian kunnassa sijoittuvat kesäkuun alusta koulujen alkuun elokuulle.

Kunnat ja kesätyöseteli

Tänä vuonna niin Multialla kuin Keuruulla kunnallisia kesätyöpaikkoja on aikaisempaa vähemmän, koska sosiaali- ja terveysalan työt ovat siirtyneet Keski-Suomen hyvinvointialueelle.

Molemmissa kunnissa on edelleen käytössä kesätyöseteli, jota yritykset, yhdistykset, säätiöt ja seurakunnat voivat hyödyntää 15 vuotta täyttäneen mutta alle 18-vuotiaan nuoren palkkaamiseen.

Kunta korvaa työnantajalle palkkakuluja setelissä ilmoitetun arvon mukaisesti, ja vastuu työntekijästä on työnantajalla.

Keuruun kaupunki tarjoaa Tutustu ja tienaa -kampanjan kautta 14–16-vuotiaille kaikkiaan 56 työpaikkaa. Kahden viikon jaksossa on 10 työpäivää.

Kuukauden pituiseen työsuhteeseen kaupunki palkkaa 17–20-vuotiaita.

Työllisyyspäällikkö Erja Ikkalan mukaan kaupungin kesätyöt jaksottuvat kesäkuun alusta elokuun loppuun. Tehtäviä on varhaiskasvatuksessa, kirjastossa, Haapamäen yhteiskoulussa ja vapaa-aikatoimessa. Nuoria otetaan myös puisto- ja siivoustöihin.

Haku Keuruun kaupungin kesätöihin päättyy 31. maaliskuuta.

Hyvinvointialueelle kesäksi

Keski-Suomen hyvinvointialueen kesätyöpaikat sijaitsevat alueen kaikissa kunnissa, myös Keuruulla ja Multialla.

Hyvinvointialueelle palkataan kesäksi sosiaali- ja terveysalalle valmistuneita tai alaa opiskelevia. Tarvetta on esimerkiksi sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kätilöille, ensihoitajille ja lähihoitajille.

Useimpiin hyvinvointialueen kesäpesteihin haku päättyy helmikuun lopussa, joissakin hakuaika jatkuu maaliskuun puolelle. Haku tapahtuu sähköisesti, ja hakija voi valita, mihin tehtävään ja yksikköön ensisijaisesti haluaa.

K-ryhmän kesätyöpaikkoja voi hakea helmikuussa Keskon verkkosivujen kautta. Hakija voi olla yhteydessä myös suoraan siihen kauppiaaseen, jonka myymälästä toivoo saavansa paikan.

Keuruun Lidl järjesti tammikuussa kesätyöntekijöille oman rekrytointitilaisuuden.

Muitakin mahdollisuuksia

Pohjois-Hämeen Osuuspankki työllistää yleishyödyllisten yhdistysten kautta. Jos yhdistys työllistää 15–17-vuotiaan kahdeksi viikoksi, pankki lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Pankin tuella voidaan työllistää 20 nuorta.

Ulkotöihin haluava 16 vuotta täyttänyt nuori voi hakea Keuruun seurakuntaan kolmeksi viikoksi hautausmaa- ja puistotyöhön. Täysi-ikäiselle hakijalle seurakunnassa on tarjolla hautausmaiden hoito- ja ylläpitotehtäviä viideksi kuukaudeksi toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Hakija voi toivoa, haluaako työskennellä Keuruun, Haapamäen, Pihlajaveden vai Multian hautausmaalla. Haku päättyy maaliskuun lopussa.

Kesätyötä kannattaa kysyä suoraan myös paikallista yrityksistä, jotka saattavat vielä miettiä tarvetta kesän sijaisuuksiin.

Lue lisää: Peruskoulunsa päättävät keuruulais- ja multialaisnuoret saavat valmennusta työelämään – 4H-yrittäjyys on yksi vaihtoehto

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos