Keski-Suomessa pysäytettiin auto, joka kuljetti satoja väärennettyjä Koskenkorva-pulloja – valepulloja saatettu levittää myös muualla, näin tunnistat väärennöksen

Poliisi epäilee, että väärennettyä Koskenkorvaa on levitetty laittomasti jo useita satoja pulloja.

Kuvassa vasemmalla poliisin takavarikoima, väärennetty viinapullo. Oikealla aito pullo.

25.1. 16:51

Poliisi tutkii tapausta, jossa ainakin Keski-Suomen alueella on epäilyjen mukaan levitetty väärennettyä kossua eli Koskenkorva-viinaa. Pulloja on saatettu levittää myös muualla Suomessa.

Tapaus tuli poliisin tietoon, kun poliisipartio pysäytti Keski-Suomessa auton ja löysi sen sisältä ison erän Koskenkorvalta näyttäneitä viinapulloja. Poliisi takavarikoi pulloja useita satoja. Pulloja on takavarikoitu Keski-Suomessa auton lisäksi myös toisesta paikasta.

Pullot todettiin tutkimuksissa väärennetyiksi, ja alkoholin havaittiin sisältävän epäpuhtauksia. Alkoholin turvallisuudesta ei voida olla varmoja, eikä pullojen sisältö todennäköisesti vastaa etiketissä mainittua, poliisitiedotteessa kerrotaan.

Myrkytystietokeskus jakoi poliisin tiedotteen väärennetyistä pulloista Twitterissä muistuttaen, että pimeisiin pulloihin liittyy aina riski, eikä sellaisia tulisi ostaa.

Väärennettyjä viinapulloja ei ole ollut myynnissä Alkossa. Poliisi epäilee, että katukauppaan ja muuhun laittomaan levitykseen pulloja olisi päätynyt jo useita satoja.

Väärennetyt pullot matkivat ulkonäöltään 50 senttilitran muovisia kossupulloja.

Poliisin tämänhetkisten tietojen perusteella väärennetyn pullon tunnistaa hopeanharmaasta korkista ja siitä, että etiketissä ei ole panttimerkintöjä.

Vastaavissa aidoissa Koskenkorva-pulloissa on beigen värinen korkki ja pullon pohjassa lukee Altia. Lisäksi Suomessa myytävissä tuotteissa on panttimerkintä.

Poliisi pyytää nyt kansalaisilta vihjeitä mahdollisesti liikkeellä olevista väärennöstuotteista.

Vihjeistä liittyen väärennettyihin viinapulloihin tai niiden levittämiseen voi ilmoittaa Sisä-Suomen poliisille. Vihjeet pyydetään lähettämään sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi otsikolla Koskenkorva.

Sisä-Suomen poliisi tutkii tapausta törkeänä alkoholirikoksena ja keskusrikospoliisi teollisoikeusrikoksena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos