Nuori, nyt on tonni tarjolla kivaan juttuun – Vesuri jakaa rahaa Keuruun ja Multian nuorille

Nuoret voivat hakea omalle hankkeelleen Keski-Suomen maaseutua rahoittavan Vesuri-ryhmän Leader-rahoitusta. Haku on voimassa maaliskuun alkuun saakka.

Vuonna 2022 Vesuri-ryhmän rahoituksella tehtiin uusi uimaranta-alue Isoon Kirjaan.

25.1. 12:15

Keuruun ja Multian 13–25-vuotiaat nuoret voivat hakea omiin hankkeisiinsa nuorille suunnattua Leader-rahoitusta Keski-Suomen Vesuri-ryhmältä. Hakemiseen tarvitaan vähintään kolmen nuoren porukka ja toteuttamiskelpoinen idea.

Jos mielessä on tapahtuman järjestäminen, yhteisten harrastusvälineiden hankinta tai vaikka kokoontumispaikan viihtyvyyden parantaminen, nyt on oikea aika hakea sille rahoitusta.

Tukea voi hakea sadasta eurosta tuhanteen euroon. Tarvittavan oman rahoituksen osuus on 10 prosenttia hankkeen kokonaiskuluista ja maksettavan tuen määrä 90 prosenttia.

Annetut reunaehdot tarkoittavat, että hakemuksessa esiteltävän hankkeen kustannusarvio voi olla 111–1 111 euroa. Hankkeeseen vaadittavan oman rahan osuudeksi ei hyväksytä esimerkiksi talkoiden tekemistä, vaan rahan on oltava todellista.

Verkosta hakuohjeita

Rahoituksella autetaan nuoria ja heidän hyväkseen toimivia yhdistyksiä olemassa olevan toiminnan kehittämisessä tai uuden toiminnan aloittamisessa. Hakijana voi olla myös epämuodollinen ryhmä tai yhdistys.

Alaikäiset hakijat tarvitsevat hakemukseensa täysi-ikäisen vastuuhenkilön, joka vastaa hankkeen rahankäytöstä ja raportoinnista Vesurille. Loppuraportissa kerrotaan, miten rahoituksen saanut hanke toteutui ja onnistui ja mitä sillä saatiin aikaan. Mukaan pyydetään liittämään myös kuvia ja video.

Hakuaikaa on 3. maaliskuuta saakka, ja sähköinen hakemus täytetään verkossa Vesurin sivulla Keskisuomenmaaseutu.fi-sivulla.

Vesurin hallitus käsittelee hakemukset 30. maaliskuuta, minkä jälkeen hakijoille ilmoitetaan rahoituspäätöksestä. Lopullinen tuki maksetaan hyväksyttävien toteutuneiden kustannusten perusteella.

Ennen hakemuksen lähettämistä kannattaa tarkistaa, mihin rahoitusta ei myönnetä, sillä Vesuri-ryhmä voi periä maksetun tuen takaisin, mikäli se havaitsee, että hanke ei täytä annettuja ehtoja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos