Abit ajelevat Keuruulla 9. helmikuuta ja vanhat tanssivat 17. helmikuuta

Abiturientteja Keuruun lukiossa on viitisenkymmentä, ja vanhojentansseja tanssii nelisenkymmentä nuorta.

Tänä vuonna Keuruun lukion abiturientit viettävät viimeistä koulupäiväänsä edellisvuotista varhemmin, jo 9. helmikuuta. Kuvan haltijattaret tunnelmoivat abiturienttien penkkaripäivänä 17. helmikuuta 2022.

23.1. 17:00

Keuruun lukion abiturientit viettävät viimeistä koulupäiväänsä torstaina 9. helmikuuta, minkä jälkeen he ryhtyvät valmistautumaan kevään ylioppilaskirjoituksiin. Perinteinen abien aamunavaus pidetään koululla kello 9 aikaan ja abigaala kello 13 maissa.

”Ohjelmaa ei vielä ole lyöty lukkoon, mutta todennäköisesti nähdään abien itse kuvaamia videoita ja pidetään musiikkiesityksiä. Abipojat ovat taitaneet suunnitella myös tanssinumeron. Illalla nuoret lähtevät abiristeilylle”, rehtori Vesa Leinonen kertoo.

Tässä vaiheessa ajoreittiä vielä suunnitellaan, mutta Leinonen uskoo, että abit käyvät ainakin Kivelän koululla ja keskustan kivikoulun pihalla ja ajavat Keuruun keskustan läpi.

Tänä vuonna abeja on arviolta 50, ja heitä ajelutetaan kahdessa ryhmässä. Jos yleisö ei ennätä pääkadun varteen Keuruuntielle ensimmäisten abien ajaessa ohitse, vähän myöhemmin heitä voi nähdä, kun toinen ryhmä on auton lavalla.

Vanhoilla nelisenkymmentä tanssijaa

Lukion toisen vuosikurssin oppilaat tanssivat vanhojentanssit perjantaina 17. helmikuuta. Päivällä tanssiesitykseen saapuvat oman koulun oppilaat Keuruun yhteiskoulun lukiosta ja yläkoulusta sekä Multian Sinervän koulun ja Haapamäen yhteiskoulun yhdeksännen luokan oppilaat.

Vanhojenpäivään osallistunee 43 lukion kakkosluokkalaista. Mukana on myös muutama ulkomailta saapunut opiskelija, joille suomalaisen lukion perinteet tarjoavat uusia kulttuurikokemuksia.

Kevään ylioppilaskirjoituksissa abiturientit kirjoittavat Leinosen arvion mukaan eniten äidinkielen, matematiikan, yhteiskuntaopin ja fysiikan koetta. Englannin ylioppilaskoetta kirjoitetaan yleensä syksyisin, joten kevään kirjoituksissa on mukana myös englannin suoritustaan uusivia opiskelijoita.

”Toisen vuosikurssin opiskelijat vasta aloittavat ylioppilaskirjoituksensa. Tavallisimmin he kirjoittavat kemian ja psykologian koetta. Tosin, yleisesti ottaen on sanottava, että kaikkia mahdollisia aineita kirjoitetaan niin keväisin kuin syksyisin. Valinnat riippuvat opiskelijoiden omista tavoitteista”, Leinonen toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos