Kuolemaan johtanut onnettomuus Keuruun elokuisessa rallikilpailussa ei johda rikostutkintaan

Sisä-Suomen poliisin suorittamien tutkimusten mukaan onnettomuusauto on ajanut kilpailutilanteelle normaalia vauhtia.

Onnettomuusjälkien raivaamisen jälkeen tapahtumapaikalle oli tuotu kynttilöitä.

5.1. 14:17

Keuruun rallicupissa 20. elokuuta tapahtunut kuolemaan johtanut ulosajo ei johda rikostutkintaan. Onnettomuudessa menehtyi kartanlukija.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tekemän, esitutkintalain mukaisen selvityksen mukaan tapahtumassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Ulosajo tapahtui erikoiskokeella oikealle kaartuvassa mutkassa, missä kilpailuajoneuvo lähti heittelehtimään kuljettajan tehtyä liian suuren korjausliikkeen.

Ajovirheen vuoksi auto ajautui mutkan jälkeen tien vasemmalle puolelle ojaan, osui puukasaan ja törmäsi ojanpenkereellä kasvavaan puuhun.

Jäljistä päätellen ja silminnäkijähavaintojen perusteella ajoneuvo liukui ojassa lyhyen matkan ja kimposi puuhun katto edellä. Tapahtumasarja aiheutti ajoneuvolle mittavat vauriot, ja siitä jouduttiin muun muassa leikkaamaan katto irti sisällä olleiden henkilöiden auttamiseksi.

Ajoneuvo oli FIA- ja AKK-vaatimukset täyttävässä kunnossa ja hyväksytetty katsastuksessa, ja siinä oli AKK:n kilpailuissa vaadittavan tasoiset turvakaaret.

Poliisi sai tapahtumapaikalta runsaasti kuvamateriaalia, jonka perusteella se saattoi päätellä, että onnettomuusauton vauhti ei poikennut muiden kilpailijoiden käyttämästä nopeudesta.

Tutkinnanjohtaja on tehnyt asiassa päätöksen, minkä mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta ja näin olleen asiassa ei suoriteta esitutkintaa, Sisä-Suomen poliisi kertoo 5. tammikuuta.

Juttua korjattu 6.1. klo 10.15. Onnettomuudessa menehtyi kartanlukija, ei kuljettaja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos