Maakuntaliitto julkisti kaavailluista tuulivoima-alueista annetut palautteet – Multian, Keuruun ja Petäjäveden kulmille sijoittuvien vastustus toi palautteista reilusti yli puolet

Keski-Suomen maakuntakaavaluonnoksesta annettiin yhteensä 129 lausuntoa ja mielipidettä, joissa lähes kaikissa otettiin kantaa tuulivoimarakentamiseen sopiviksi katsottuihin alueisiin. Yksityisten antamista palautteista valtaosassa vastustettiin Multian, Keuruun ja Petäjäveden kulmille sijoittuvia alueita.

Tuulivoimarakentamiseen soveltuvia alueita Keski-Suomen maakuntakaavaan kartoitettaessa on alueita tutkittu ja tarkasteltu lukuisista näkökulmista. Tässä havainnekuva Petäjävedeltä kaavaa valmisteltaessa tehdystä maisemavaikutusten selvityksestä. Kuvassa Pitkälänvuoren alueelle kaavailtujen tuulivoimaloiden sijoittumista maisemaan kohti länttä eli Keuruun suuntaan Petäjäveden vanhan kirkon eteläpuolelta katsottuna. Kuvauspaikka on noin 3,5 km etäisyydellä lähimmästä tuulivoimalasta.

6.1. 9:00

Keski-Suomen maakuntakaavaa 2040 valmistellaan parhaillaan kaavaehdotukseksi, jonka on määrä tuoda nähtäville syksyllä 2023 ja maakuntavaltuuston hyväksyttäväksi vuoden lopussa.

Urakka on iso, sillä luonnosvaiheen nähtävilläoloaikana kaavasuunnitelmat keräsivät runsaasti palautetta, yhteensä 129 lausuntoa ja mielipidettä. Niihin kaikkiin laaditaan vastineet, joissa kerrotaan, kuinka ne ovat vaikuttaneet kaavaehdotuksen valmisteluun.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos