Kuolonkolari Petäjävedellä uudenvuodenpäivän iltana

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Petäjäveden onnettomuusautossa oli kaksi nuorta aikuista, joista toinen kuoli.

2.1. 11:36

Yksi henkilö kuoli Petäjävedellä myöhään uudenvuodenpäivän iltana henkilöauton ajauduttua vastaantulevan kaistan yli ojaan tien vasemmalle puolelle menosuuntaan päin noin kello 21.25. Tie oli tapahtumahetkellä liukas.

Onnettomuus sattui Tiilimaantien risteyksen lähettyvillä pari kilometriä Petäjäveden keskustasta Jyväskylän suuntaan.

Liukumajälkien perusteella auto oli tulossa valtatietä 18 Jyväskylän suunnasta kohti Petäjäveden keskustaa. Vasemmalle kääntyvässä mutkassa kuljettaja on menettänyt ajoneuvon hallinnan eikä ole pystynyt tekemään korjausliikettä.

”Paikalle saapui kuusi Keski-Suomen pelastuslaitoksen yksikköä, joista osa tuli Jyväskylästä ja osa Petäjävedeltä”, päivystävä palomestari Samuli Norvapalo tilanne- ja johtokeskuksesta kertoo.

Pelastuslaitoksen yksiköt ja poliisi saivat osuutensa tehtyä noin kello 23 mennessä. Liikennettä ohjattiin pelastustoimien ajan toista kaistaa pitkin.

Onnettomuuden tutkinta on siirtynyt poliisille, ja tutkinnanjohtaja Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisista kertoo, että onnettomuudessa menehtynyt oli kuljettaja.

”Kyse on nuorista aikuisista, joista toinen ei selviytynyt”, Aaltio toteaa.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Kyydissä ollutta henkilöä puhutetaan, minkä jälkeen poliisi keskittyy kuljettajan kuolemansyyn selvittämiseen.

”Koska rikoksesta epäilty menehtyi, tapaus ei johda pidemmälle, mutta tutkimusta täydennetään kaikilla saatavissa olevilla tiedoilla. Tavallisesti tällaiset tutkinnat saadaan päätökseen 3–4 kuukaudessa”, Aaltio sanoo.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos