Eläkkeensaajien asumistukeen tulossa korotusta vuodenvaihteessa

Kela ottaa ensi vuonna eläkkeensaajan asumistuessa huomioon aiempaa suuremmat erilliset lämmityskustannukset.

Sähkö- ja lämmityskulut ovat nousseet, niitä otetaan enemmän huomioon myös Kelan eläkkeensaajan asumistuen myöntämisessä.

27.12.2022 16:14

Eläkkeensaajan asumistuessa huomioon otettavat erilliset lämmityskustannukset nousevat huomattavasti. Muutos johtuu voimakkaasti kohonneesta energian hinnasta. Myös vesi- ja kunnossapitokustannukset otetaan huomioon aiempaa suurempina.

Vuonna 2023 eläkkeensaajan asumistuessa lämmityskustannuksia hyväksytään 2,07–2,35 euroa kuukaudessa neliömetriä kohden, aiemmin määrä oli 1,32–1,60 euroa kuukaudessa.

Eläkkeensaajan asumistuessa asumismenoina huomioon otettavat vesikustannukset nousevat 32,40 euroon kuukaudessa henkilöä kohden (aiemmin 30,05 e/hlö). Oman omakotitalon kunnossapitokustannuksina huomioon otettava määrä nousee 47,84 euroon kuukaudessa (aiemmin 44,37 e/kk).

Eläkkeensaajan asumistuessa huomioon otettavia asumismenojen enimmäismääriä korotetaan kansaneläkeindeksin muutosta vastaavasti eli 7,8 prosenttia.

Kela ottaa muuttuneet normit ja muut korotukset huomioon, kun se käsittelee uusia hakemuksia tai tarkistaa jo myönnettyjä eläkkeensaajan asumistukia 1.1.2023 alkaen.

Eläkkeensaajan asumistuki tarkistetaan aina asiakkaan tekemän hakemuksen perusteella.

Kelan verkkosivuilla oleva eläkkeensaajan asumistuen laskuri päivitetään tammikuussa. Tällä hetkellä laskurin avulla voi arvioida, paljonko eläkkeensaajan asumistukea voisi saada vuonna 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos