Susi nähty Keuruun keskustassa? – ”Suurella todennäköisyydellä havainto on oikea”

Eläin lähti jolkottelemaan Vaasantietä pitkin kohti Multiaa.

Epäilty susi oli lähtenyt Niilontien ja Vaasantien risteyksen alueelta jolkottelemaan kohti Multiaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

21.11.2022 15:10

Suden epäillään liikkuneen Keuruun keskustassa sunnuntain 20.11. ja maanantain 21.11. välisenä yönä hieman kahden jälkeen. Keuruun Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Timo Pessinen sanoi, että häneen otettiin yhteyttä maanantaina epäillyn petohavainnon vuoksi.

”Kaksi kotisairaanhoitotehtävissä ollutta henkilöä olivat molemmat nähneet suurikokoisen suden Niilontien ja Vaasantien risteyksen läheisyydessä. Eläin oli ollut tiellä suoraan auton valokeilassa, eikä sillä tuntunut olevan mitään kiirettä mihinkään”, Pessinen sanoo.

Eläimen turkki oli ollut näkijöiden mukaan likainen ja takkuinen. Työntekijät kertoivat eläimen lähteneen jatkamaan matkaansa Vaasantietä pitkin kohti Multiaa ja Ketvelniemeä.

”He kertoivat, että susi oli lähtenyt hiljalleen jolkottamaan sudelle ominaisella tyylillä auton edestä pois.”

Pessinen uskoo, että eläin on saattanut olla susi.

”Suurella todennäköisyydellä havainto on oikea. Se ei olisi ensimmäinen kerta, kun Keuruun keskustassa nähdään susi. Vajaa kaksi vuotta sitten valtatie 23:lla ABC:n kohdalla sudesta havainnon teki rekan kuljettaja.”

Pessinen kävi tarkastelemassa Keuruun Paloseman ja Suur-Keuruun toimituksen ympäristössä jälkiä, mutta ei niitä löytänyt.

”Lunta on toistaiseksi niin vähän, ettei maastoon ole jäänyt jälkiä. Ruoan perässä se on todennäköisesti tänne keskustaan tullut. Tehdyn havainnon ajankohdasta päätellen eläin karttaa ihmistä, koska se liikkuu yöllä. Huolissaan ei pidä olla, mutta jos jatkossa eläin alkaa näyttäytyä useammin, pitää soittaa hätänumeroon 112:een”, Pessinen opastaa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos