Joulunavaus tuloillaan – Keurusseudulla monia tapahtumia

Joulukausi on täynnä iloisia ja tunnelmallisia tapahtumia pitkin Keurusseutua.

Joulukauden avajaisia vietetään jälleen komeasti Keuruun keskusaukiolla, ja tarkkasilmäisimmät saattavat jopa nähdä joulupukin.

22.11. 8:45

Keuruu ottaa startin jouluun perjantaina 25. marraskuuta, kun joulupukki muorinsa ja tonttujensa kanssa vierailevat kotiseutumuseolla tuomassa vanhan ajan jouluista tunnelmaa. Sieltä väki lähtee kulkueena kohti keskusaukiota.

Uutta joulukauden avajaisissa tänä vuonna on ukrainalaisten oma koju, jossa voi käydä tervehtimässä Keuruulle muuttaneita ja tutustumassa heidän jouluperinteisiinsä.

Keppariharrastajille aukiolta löytyy esterata. Hevostyttöjen ja -poikien kannattaa siis ottaa omat kepparit mukaan ja ottaa tuntumaa esteisiin joulumielellä.

Jouluista tunnelmaa tuovat Keuruun naisvoimistelijat, jotka esiintyvät ennen jouluvalojen syttymistä ja toistamiseen valojen syttymisen jälkeen.

Tässä vaiheessa joulupukin kulkue saapuu yleisön keskelle, ja kaikilla, joilla on asiaa Korvatunturin isännälle, pääsevät varmasti häntä tapaamaan. Ja vaikka varsinaista asiaa hänelle ei olisikaan, on mukava paiskata rukkasia yhteen ja toivottaa pukille hyvää joulumatkaa, kun hän lähtee maailman lasten paketteja kuljettamaan.

Perinteisestä ilotulituksesta ei ole luovuttu, vaan kirkasta säihkettä ja jännittävää pauketta saadaan illan päätteeksi. Suotavaa on siis pukeutua sen verran lämpimästi, että tarkenee ulkoilla parin kolmen tunnin verran.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Keurusseudun Yrittäjät yhteistyökumppaneineen. Mukana on myös Keuruun kaupunki.

Haapamäen vanhalla koululla avataan joulu sunnuntaina 27. marraskuuta myyjäisten merkeissä, ja Multialla Sinervän koululla joulukausi avataan lauantaina 26. marraskuuta.

Keurusseudun partiolaisten perinteinen joulutori pidetään lauantaina 10. joulukuuta Kamanan ja vanhan pappilan pihapiirissä.

Marras-joulukuun vaihteessa Keurusseudulla järjestetään monia muitakin tapahtumia kulttuurinnälkäisille ja joulumusiikinystäville.

Raketit paukkuvat keskusaukiolla joulukauden avajaisissa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos