Huijaussähköposteja poliisipäällikön nimissä

Huijausviestit on lähetetty poliisipäällikkö Mikko Masalinin tai jonkun muun poliisin johtoa edustavan henkilön nimissä.

Poliisi varoittaa uusista sähköpostihuijauksista.

Poliisi tiedottaa uudenlaisesta sähköpostihuijauksesta, jossa viestit on nimetty poliisijohdon kirjoittamiksi.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että sähköpostien välityksellä liikkuu huijauskirjeitä, jossa kerrotaan, että vastaanottajaa epäillään rikoksista. Viestin vastaanottajaa uhkaillaan ja pelotellaan erilaisilla oikeustoimilla sekä mainehaitalla. Hänelle ehdotetaan sovintoratkaisua, jos vastaanottaja maksaa sakon, esimerkiksi 5 777 euroa, jonka jälkeen hänestä olevat tiedot hävitettäisiin.

Viesti on kirjoitettu huonohkolla suomella. Siinä on useita leimoja ja logoja, jotka yrittävät jäljitellä viranomaisten vastaavia, esimerkiksi poliisin tai oikeusministeriön. Sähköpostissa voi olla poliisipäällikkö Mikko Masalinin tai jonkun muun poliisin johtoa edustavan henkilön nimi.

Lähettäjä yrittää saada vastaanottajan maksamaan rahaa rikollisille. Poliisi muistuttaa myös, että epämääräisten viestien linkkejä ja liitteitä avaamalla laitteelle voi asentua haittaohjelma. Viesteillä saatetaan kalastella myös esimerkiksi salasanoja tai pankki- ja käyttäjätunnuksia.

Jos saat edellä kuvatun tapaisen sähköpostin, poista se avaamatta viestin liitteitä ja linkkejä. Jos olet jo vastannut sähköpostiin ja antanut pankkitietojasi, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus. Rikosilmoituksen voi tehdä millä tahansa poliisiasemalla tai osoitteessa www.asiointi.poliisi.fi. Poliisin nimissä lähetettyjä huijaussähköposteja voidaan tutkia esimerkiksi nimikkeillä virkavallan anastus sekä petos tai petoksen yritys.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos