Ylä-Kivelän vesiongelma lähes ohitse – Raiviokujalla keittokehotus vielä jatkuu

Lähes viikon kestäneet talousveden laatua koskevat ongelmat Kivelässä alkavat olla historiaa. Keuruun Vesi jatkaa putkiston huuhtelua Raiviokujalla.

Vedenkeittokehotus jatkuu toistaiseksi Raiviokujan alkupään osoitteissa. Kaskitiellä ja Kulokujalla talousveden laatu on nyt normaali, eikä vettä tarvitse enää keittää.

9.10.2022 12:12

Ylä-Kivelää koetelleet ongelmat talousveden laadussa on saatu lähestulkoon korjattua sunnuntaiaamupäivään mennessä 9. lokakuuta.

Vedenkeittokehotus on purettu Kaskitiellä ja Kulokujalla, ja näiden kahden kadun kiinteistöissä talousvesi täyttää jälleen laatuvaatimukset.

”Ainoastaan Raiviokujan alkupään osoitteissa vedenkeittokehotus jatkuu toistaiseksi”, vesilaitosasentaja Jussi Jantunen Keuruun Vedeltä kertoo.

Kaivannon kautta maaperästä pääsi bakteereita putkistoon 5. lokakuuta, kun Keuruun Vesi ryhtyi liittämään viime keväänä asennettuun uuteen vesijohtolinjaan sivuhaaroja. Asennustöissä paine työnsi sakkaa linjan perälle, minne se jäi samentamaan asiakkaille tulevaa vettä.

”Tarvitaan voimakasta virtausta, joka työntää sakan putkesta pois. Olemme viime päivinä juoksuttaneet vettä maanpinnalle palopostin kautta. Tapaus on vaatinut paljon työtä, mutta nyt ollaan pääsemässä voiton puolelle”, Jantunen toteaa.

Raiviokujan alkupään vesitilanteesta saadaan uutta tietoa maanantaina 10. lokakuuta.

Puhdasta juoksevaa vettä on tarvittaessa saatavilla Tervan urheilukentän laidan vesipostista ja kauppakeskuksen ulkoseinän vesipisteestä tai kysymällä myymälän tuorelihatiskiltä.

Juttua tarkennettu 9. lokakuuta 2022 kello 12.21 tiedolla maaperän bakteerien pääsystä putkistoon.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos