Keuruun Vesi: Kivelän vesiongelmaa korjataan koko ajan – Vettä voi hakea Tervan kentän laidalta ja kauppakeskuksesta

Ylä-Kivelän asukkaita kehotetaan jatkamaan talousveden keittämistä. Uudet testitulokset saadaan lauantaina.

K-Supermarket Järvituulen myyjät Katja Koivula ja Tiia Lakkonen näyttävät, miten kauppakeskuksen ulkoseinässä olevasta vesihanasta saa vettä omaan astiaan. Pakkasten tullen hana on pois käytöstä. Juoksevaa vettä voi kysyä myös tuorelihatiskiltä.

7.10. 18:25

Bakteeritestin tulokset kertovat 7. lokakuuta, että Kivelän Kaskitien, Kulokujan ja Raiviokujan vesinäytteissä on maaperässä olevia bakteereja. Talousveden keittokehotus jatkuu toistaiseksi.

Seuraavat näytteet valmistuvat lauantaina. Vielä perjantaina vedessä näkyy rautamangaanisakkaa.

Jos sakkaa on runsaasti, se voi vaikuttaa lopputulokseen pyykkiä ja astioita pestäessä. Myös ilman liikehdintä putkessa lisää veden sameutta. Kun sakka laskeutuu, se ei enää tule asiakkaille.

”Tilanteen tasaantuminen on monen tekijän summa. Tässä vaiheessa emme pysty arvioimaan, milloin ongelma saadaan korjattua”, vesihuoltomestari Teemu Otava Keuruun Vedeltä kertoo.

Tervantien ja Niilontien risteyksen lähellä on Tervan kentän vesipiste, joka on kaupunkilaisten käytettävissä.

Kun vedenkeittokehotus voidaan purkaa, Keuruun Vesi kertoo siitä niille talouksille, joita ongelma koskee.

”Saman kadun varrella vedensyöttö voi tulla eri kautta, ja naapurustossa on ihmetelty, miksi joku on saanut meiltä ilmoituksen ja toinen ei. Kun kiinteistöt kuuluvat eri linjaan, myös veden virtaussuunta on eri.”

Vesiongelman jatkuessa Ylä-Kivelän alueen asukkailla on halutessaan mahdollisuus hakea vettä omaan astiaan Tervan urheilukentän vesipisteestä tai Tervan kauppakeskuksen seinässä olevasta pisteestä.

”Apteekin ulkoseinällä oleva vesipiste on käytössä siihen asti, kunnes yöpakkaset tulevat. Kun ulkohana ei ole käytössä, vettä voi pyytää Herkkutorilta”, myyjä Katja Koivula K-Supermarket Järvituulesta lupaa.

Jutusta poistettu 8. lokakuuta 2022 kello 10.40 viittaukset Koomanniin.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos