Keuruulaiset ja multialaiset voivat keskustella mielenterveydestä ja päihteistä sekä kasvokkain että chatissa

Lokakuussa psykiatrinen sairaanhoitaja ottaa kävijöitä vastaan ilman ajanvarausta Keuruun terveyskeskuksessa kahtena päivänä viikossa.

Seututerveyskeskus tarjoaa netin pikaviestipalvelua, jossa voi keskustella mieltä painavista asioista ilman kirjautumista kolmena päivänä viikossa. Psykiatrinen sairaanhoitaja on tavattavissa Keuruulla tiistaisin ja torstaisin.

Keuruun terveysasemalle voi lokakuusta lähtien tulla keskustelemaan omasta tai läheisensä kokemasta arjen ahdistuksesta. Psykiatrinen sairaanhoitaja on tavattavissa kaksi kertaa viikossa ilman ajanvarausta Kantolantien toimipisteessä.

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen mielenterveys- ja päihdepalveluista voi keskustella myös puhelimitse tai chatissa eli verkossa olevassa pikaviestipalvelussa. Tarvittaessa chattiin voi jättää soittopyynnön.

Puhelimeen vastaa psykiatrinen sairaanhoitaja, joka voi arvioida, millaista hoitoa asiakas tarvitsee. Puhelinpalvelu on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on kysyttävää mielenterveys- ja päihdepalveluista.

Mielenterveys- ja päihdepalvelujen chat-palveluun ei vaadita tunnistautumista, minkä vuoksi sen kautta ei voi käsitellä henkilökohtaisia potilastietoja eikä uusia reseptejä. Myöskään vastaanottoaikoja ei varata chatin kautta.

Mielenterveys- ja päihdeongelmien ehkäisemisen lisäksi aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen kautta arvioidaan, millainen tarve on päästä hoitoon ja minkä mittainen hoito- tai terapiajakso palvelee asiakasta parhaiten.

Hoitosuunnitelma tehdään asiakkaan kanssa yhteistyössä. Yhteistyöhön voidaan tarpeen mukaan kutsua lääkäreitä, sairaanhoitajia, psykologeja ja palveluohjaajia.

Aina ei ole välttämätöntä tehdä hoitosuunnitelmaa, vaan asioihin voi tulla selkeys jo ensimmäisen soiton tai tapaamisen aikana. Kuormittavaan arkeen kannattaa hakea apua kannattaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tukea voi saada myös järjestöistä, seurakunnista ja kunnan muilta toimijoilta. Keuruulla toimintaa ja vertaistukea mielenterveyskuntoutujille ja heidän omaisilleen järjestää esimerkiksi Mielen tie ry.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos