Kirkkoherra Ville von Grossin virkaanasettamismessu ja Keuruun kirkon urkujen 120-vuotisjuhlakonsertti tulevana sunnuntaina

Seurakunta valmistautuu syksyn kahteen merkkitapahtumaan.

Lapuan hiippakunnan piispa saapuu vihkimään Ville von Grossin Keuruun kirkkoherraksi sunnuntaina. Samana päivänä pidetään myös kirkon urkujen 120-vuotisjuhlakonsertti.

21.9. 12:00

Keuruun vasta valittu kirkkoherra Ville von Gross vihitään virkaan sunnuntaina 25. syyskuuta juhlallisessa virkaanasettamismessussa. Vihkimyksen suorittaa Lapuan hiippakunnan piispa Matti Salomäki.

Kirkkoherraksi asetettava Von Gross saarnaa, ja Salomäki toimittaa messun. Kanttoreina toimivat Jukka Kulju ja Johanna Lemmetyinen. Messussa kuullaan myös seurakunnan suurkuoroa.

Seremonian jälkeen Keuruun seurakunta järjestää seurakuntakeskuksessa seurakuntalaisille mahdollisuuden tervehtiä uutta kirkkoherraa ja piispaa.

Messu striimataan. Lähetys on katsottavissa seurakunnan Youtube-kanavalta.

Tuomiokapituli antoi virallisen virkamääräyksen istunnossaan 17. elokuuta, ja Von Gross aloitti virassaan 1. syyskuuta.

Urut 120 vuotta

Samana sunnuntaina juhlitaan myös Keuruun kirkon 120-vuotiaita Walckerin urkuja. Konsertissa soittavat konserttiurkuri Pétur Sakari ja urkutaiteilija Hanna Koljonen.

Ohjelmassa kuullaan muun muassa Bachia, Viernea ja Reubkea. Kummallekin taiteilijalle on varattu oma konsertillinen kokonaisuutensa.

Urut ovat saksalaisen hoviurkuja tehneen rakennusmestari Eberhard Friedrich Walckerin suunnittelemat, ja ne vihittiin käyttöön vuonna 1902. Nykyisessä kokoonpanossaan on 43 äänikertaa. Urkupillejä on arvioiden mukaan noin 2 800.

Urkuja on uudistettu muutaman kerran niiden olemassaolon aikana. Viimeisimmät uudistamistyöt tehtiin vuosina 1984–1992, jolloin palattiin Walckerin alkuperäisiin suunnitelmiin.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos