Keuruun Pride näkyy jälleen lauantaina – Kaupungintalon edessä hiljainen hetki Oslon joukkoampumisen muistoksi

Päivän ohjelmallinen osuus tapahtuu Nyyssänniemen leirintäalueella.

Keuruun sateenkaariyhteisö toivottaa keuruulaiset lauantaina tervetulleiksi osallistumaan Pride-kulkueeseen sekä katsojina että marssijoina.

5.7. 11:00

Keuruun sateenkaariyhteisö järjestää Pride-kulkueen lauantaina 9. heinäkuuta. Tapahtuma on paikallisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistön toinen perättäinen, minkä se on järjestänyt.

Kulkue lähtee jäähallilta, kulkee uimahallin ohitse ja pysähtyy kaupungintalolle viettämään hiljaisen hetken Oslossa 25. kesäkuuta tapahtuneen joukkoammuskelun uhrien muistoksi.

Kaupungintalolta kulkueen reitti jatkuu pääkatua pitkin rautatieasemalle. Uutta tänä vuonna on reittimuutoksen lisäksi se, että osallistujat kulkevat ajoradan sijaan jalkakäytävällä.

Rautatieasemalta Pride-väki jatkaa omilla kyydeillään Nyyssänniemeen viettämään iltaohjelmaa. Mukana on jyväskyläläinen burleskitaiteilija Rosetta Sweet, joka pitää päivällä työpajan burleskista ja esiintyy vielä kulkueen jälkeen lavalla viuhkojen kanssa.

Burleskin lisäksi Nyyssänniemeen on varattu päivällä monipuolista ohjelmaa lapsille. Tiedossa on muun muassa pomppulinna, ongintaa ja mahdollisuus ottaa glitteritatuointeja.

Osallistujia myös muualta

Viime vuonna kulkueeseen osallistui arviolta kuutisenkymmentä henkeä. Tänä vuonna keuruulaiset odottavat väkeä muiltakin paikkakunnilta. Tapahtumaan on alustavasti harkinnut osallistumista myös Mänttä-Vilppulan kaupungin nuorisovaltuusto.

Päivän teemassa halutaan sanoa ei väkivallalle ja kiusaamiselle ja että rakkaus kuuluu kaikille. Keuruun toistaiseksi vailla järjestöstatusta oleva sateenkaariyhteisö peräänkuuluttaa ihmisten hyväksymistä sellaisina kuin he ovat ja toivoo samalla rauhallista Pride-tapahtumaa.

Kansainvälinen Pride-liike edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Näkyvyydellä korostetaan oikeutta omaan seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun.

Suomessa on marssittu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden puolesta 1980-luvun alkupuolelta lähtien.

Keuruun Pride-tapahtuman suojelijoina toimivat kaupunginjohtaja Noora Pajari ja Keuruun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saara Kässi-Jokinen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos