60 000 euroa nuorten työpajatoimintaan – Aluehallintovirasto myönsi valtionavustuksia myös Keuruulle

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi nuorten työpajatoimintaan avustuksia yhteensä 4,3 miljoonan euron edestä.

Nuorten työpajoilla opitaan esimerkiksi yleishyödyllisiä taitoja työelämää varten.

22.6. 9:00

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet tänä vuonna noin 16,5 miljoonaa euroa nuorten työpajatoimintojen järjestäjille. Avustusta myönnettiin 232 hakijalle ympäri Suomen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi avustuksia yli 4,3 miljoonan euron edestä yhteensä 72 hakijalle. Näiden joukossa on myös Keuruun kaupunki, jolle on myönnetty 60 000 euroa käytettäväksi nuorten työpajatoimintaan Paja 2.2 –hankkeelle.

Keuruulla nuorten paja toimii pääsääntöisesti hankerahoituksella, josta osa on juuri aluehallintoviraston myöntämää ja osa Keuruun kaupungin myöntämää.

Nuorten työpajatoiminta on nuorisotyötä, josta säädetään nuorisolaissa. Työpajatoiminta on työvaltaista ja yhteisöllistä valmennusta nuoren kasvamiseen, sosiaalisen vahvistumiseen ja yleisiin työelämässä tarvittaviin taitoihin.

Työpajatoiminnan tavoitteena on parantaa nuoren toiminta- ja työkykyä sekä valmistaa kouluun pääsyyn, koulun suorittamiseen loppuun tai pääsemään työmarkkinoille. Työpajoilla pääsee myös harjoittelemaan erilaisia työtehtäviä muiden nuorten kanssa.

Nuoret pääsevät työpajoilla myös itse vaikuttamaan siihen, millaista työpajan toiminta on. Näin työpajojen toiminnasta saadaan mahdollisimman paljon nuorten näköistä.

Nuorten paja Keuruulla on arjentaitopajan toimintaa. Paja pitää sisällään eri teemapäiviä kuten kädentaito-, mediataito, koti ja ruoka- sekä liikunta ja hyvinvointipäiviä.

Keuruulla nuorten pajalle pääsee työllisyyspalveluiden, sosiaalitoimen tai etsivän nuorisotyön kautta, mutta myös suoraan työpajan ohjaajiin voi olla yhteydessä mikäli työpajan toiminta kiinnostaa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos