Multialle rahaa koululaisten harrastustoimintaan

Sinervän koulu on ollut mukana Harrastamisen Suomen-mallissa alusta lähtien.

Sinervän koulun oppilaat osallistuivat huhtikuussa kirjallisuuden työpajoihin.

17.5. 10:00

Sinervän koulun oppilaat pääsevät harrastamaan mieluisia lajeja koulupäivän aikana, kun Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Multian kunnalle 17 000 euroa Harrastamisen Suomen-mallin mukaiseen toimintaan käytettäväksi lukuvuonna 2022−2023.

Multia on ollut mukana Harrastamisen Suomen-mallissa alusta lähtien. Rehtori Reima Viitalan mukaan toimintaan ollaan tyytyväisiä.

”Kun harrastukset järjestetään koulupäivän aikana, se edistää oppilaiden välistä tasa-arvoa. Heidän ei tarvitse olla riippuvaisia siitä, saisivatko he kuljetuksia iltaharrastuksiin”, Viitala sanoo.

Kerhotoimintaa tarjotaan 136 oppilaalle eli kaikille Sinervän koulun luokille. Alakoululaisten harrastuspäivät ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin, yläkoululaisten tiistaisin.

Kerhoja vetävät Sinervän koulun opettajien ja oppilaiden lisäksi koulun ulkopuoliset toimijat, kuten urheiluseurat ja palokunta.

”Nuoret ovat saaneet ohjaajan koulutusta, ja esimerkiksi neljä kuudennen luokan tyttöä on pitänyt kepparikerhoa. Nuorten ohjaamissa kerhoissa läsnä on myös opettajia. Ulkopuolisten ohjaajien käyttämisessä on se haaste, että kaikki eivät pysty osallistumaan keskellä arkipäivää.”

Harrastamisen Suomen-mallin ideana on tarjota lapsille ja nuorille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivänä. Toiminnan piiriin kuuluvat perusopetuksen 1.–9. luokkien oppilaat.

Valtakunnallisesti Harrastamisen Suomen-mallin toteuttamiseen on myönnetty 14,5 miljoonaa euroa avustusta 235 hakijalle. Avustusta haettiin kevään 2022 hakukierroksella aluehallintovirastoilta 23,3 miljoonaa euroa.

Järjestäjinä voivat toimia kunnan lisäksi myös yksityiset tahot tai järjestöt. Avustusta myönnettiin kaikkiaan 249 kunnan alueella tapahtuvaan toimintaan. Suomen-mallin alaisiin harrastuksiin osallistuu Suomessa lähes 400 000 lasta tai nuorta.

Tarkoituksena on synnyttää yhteistyötä kuntien, urheiluseurojen, kulttuuritoimijoiden, nuorisojärjestöjen sekä muiden lasten ja nuorten parissa toimivien yhteisöjen välillä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos