Nuorten idea toteutuu pikavauhtia – Lapinsalmen uimalaan tulee kesäksi kesäkioski

Keuruun tekninen toimi alkaa muuttaa uimalarakennuksen varastoa kioskitilaksi näinä päivinä.

Tila kesäkioskille kunnostetaan uimalarakennuksen nykyiseen varastotilaan.

6.5. 15:00

Lapinsalmen uimalaan tulee kesäksi kesäkioski.

Kioski tulee uimalan rannalla jo olevaan rakennukseen, jossa on pukuhuoneiden lisäksi varastotiloja. Varastoista suurempi muutetaan kioskitilaksi.

Keuruun tekninen lautakunta hyväksyi vapun alla suunnitelman varastotilan muuttamisesta ja hankkeen toteutettavaksi tilapalvelun pieninvestointeihin tarkoitetuista määrärahoista.

Kaupungin teknisen johtajan Janne Teeriahon mukaan tekninen toimi alkaa muuttaa varastotilaa kioskitilaksi 9. toukokuuta alkavalla viikolla. ”Tarkoitus on saada tila valmiiksi niin, että kioskitoiminta voi alkaa heti kesäkauden alkaessa.”

Hänen mukaansa muutostyöt eivät vaadi suuria. ”Tila pitää siivota ja seinät levyttää, tilaan pitää vetää sähköt, tuoda vesi ja tehdä viemäröinti ja rakennuksen pitkälle seinälle myyntiä varten luukku.”

Muutosten kustannusten on laskettu jäävän alle viidentuhannen euron. ”Muutama paikallinen yritys on luvannut lähteä tulemaan kioskihanketta materiaali- ja työavuin”, Teeriaho sanoo.

Yritysten tukemishaluun ja koko kioskihankkeen nopeaan toteuttamiseen syynsä on sillä, että idean kesäkioskista uimalaan keksivät ja esittivät kaupungille keuruulaiset nuoret.

”Idea nousi esille Keuruun nuorisotoimen ja Nuorten Suomi ry:n maaliskuussa Keuruulla järjestämässä osallisuusillassa, jossa keuruulaiset lapset ja nuoret tapasivat keuruulaisia päättäjiä ja keskustelivat heidän kanssaan nuorille tärkeistä ajankohtaisista asioista.”

”Idea todettiin hyväksi ja poliitikoillakin oli halu sen nopeaan toteuttamiseen. Ja koska toteuttaminen ei maksa paljon, siihen oli helppo löytää rahat olemassa olevista määrärahoista.”

”Tämä kioskihanke on mielestäni malliesimerkki osallistavan budjetoinnin toteutuksesta. Siitä että kesken budjettikauden pystytään toteuttamaan tarvittaessa nopeasti tällaisia pieniä tärkeäksi katsottuja asioita”, Teeriaho sanoo.

Hänen mukaansa kioskitoimintaa pyörittämään etsitään parhaillaan operaattoria paikallisten nuorten keskuudesta. ”Kaupungin nuoriso- ja sivistystoimi ovat tässä hankkeessa mukana ja tietääkseni jo kolmekin mahdollista operaattoria on löytynyt. Niinpä rohkenen uskoa, että uimalaan saadaan kesäkioski jo tälle kesäkaudelle.”

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos