Työsuhdepyörällä töihin ja vaikka kuntolenkille – esitys uudesta hyvinvointietuudesta kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina

Työsuhdepyörä voi olla sähköinen tai sähkötön, kunhan sen leasing-kustannukset ovat korkeintaan 100 euroa kuukaudessa ja 1 200 euroa vuodessa.

Työsuhdepolkupyörällä voisi esityksen mukaan ajaa paitsi töissä ja työmatkoilla, myös vapaa-ajalla pyöräillen kuntoillessa.

7.5. 12:00

Keuruun kaupunki on valmistellut vakituiselle henkilöstölleen uudenlaista työsuhde-etua, polkupyörää jota työntekijä voisi käyttää myös vapaa-ajallaan.

Kaupunginhallitus saa käsittelyynsä maanantaina 9. toukokuuta esityksen työsuhdepolkupyöräedun käyttöönotosta ja säännöistä.

Esityksen mukaan etu voisi toimia käytännössä niin, että työntekijä hankkii pyörän kaupungin kilpailuttamalta leasing-työsuhdepolkupyörien tarjoajalta ja pidättää pyörän kustannukset kuukausittain työntekijän palkasta.

Kaupungin ”pääsääntöisesti” vakituisille työntekijöilleen ja viranhaltijoilleen tarjoaman, vapaaehtoisesti vastaanotettavan edun ehto olisi, että pyörän kustannukset ovat enintään 1 200 euroa vuodessa ja 100 euroa kuukaudessa. Näin kaupunki voisi tarjota etua työnantajana työntekijöilleen verottomana.

Jos kaupunginhallitus hyväksyy esityksen, kaupunki ottaa edun käyttöön kesäkuun alkaessa.

Esitettyjen sääntöjen mukaan työsuhdepolkupyörä voi olla sähköinen tai sähkötön, ja edun saaja voi käyttää sitä paitsi työssä ja työmatkoilla, myös vapaa-ajalla pyöräillen kuntoillessaan.

Kaupungilla edun tarjoaminen nähdään yhtenä tapana sekä sitouttaa työntekijöitä että vahvistaa kaupungin houkuttelevuutta työpaikkana.

Työsuhdepolkupyöräedun käyttöönoton motiivit ovat myös työhyvinvoinnilliset: ”Sähköpyörien toivotaan innostavan työntekijöitä liikkumaan entistä enemmän. Säännöllisesti liikuntaa harrastava työntekijä voi paremmin”, etuasiaa kaupunginhallituksen päätettäväksi valmistellut kaupungin henkilöstöjohtaja Tarja Ojala perustelee.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos