Keski-Suomen koronanyrkki: Yleinen maskisuositus päättyy KSSHP:n alueella

Maskia saa edelleen käyttää oman harkintansa mukaan.

Koronatilanne on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollossa ollut ajoittain vaihteleva, vaikka perusterveydenhuollon koronatartuntojen määrä on laskenut.

26.4. 11:30

Keski-Suomen koronanyrkki päätti kokouksessaan maanantaina 25.4., että se luopuu yleisestä maskisuosituksesta Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella THL:n antaman linjauksen mukaisesti. Poikkeuksena ovat vierailut sote-laitoksissa, esimerkiksi sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja hoivalaitoksissa, joissa maskia suositellaan edelleen käytettäväksi.

Lisäksi niille henkilöille, jotka ovat hakeutumassa koronatestiin tai koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä, suositellaan maskin käyttöä. Maskia saa edelleen käyttää oman harkintansa mukaan esimerkiksi sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Maskisuositus sote-työntekijöiden osalta sekä potilaskontakteissa että työpaikoilla tapahtuvissa muissa kontakteissa säilyy ennallaan. Sote-työtekijöiden osalta sekä potilaskontakteissa että työpaikoilla tapahtuvissa muissa ihmisten välisissä kontakteissa työpaikkojen ohjeet maskisuosituksen osalta säilyvät ennallaan.

Koronanyrkki totesi koronatilanteen olleen erikoissairaanhoidossa viime viikkojen aikana KSSHP:n alueella vakaa, eikä esimerkiksi tehohoidossa ole tällä hetkellä yhtään potilasta. Perusterveydenhuollossa tilanne puolestaan on ollut ajoittain vaihteleva, vaikka sielläkin koronatartuntojen määrä on laskenut.

KSSHP:n alueella henkilöille, joilla on koronaoireita, suositellaan aina ensisijaisesti pysymistä kotona oireiden väistymiseen saakka.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos