Koronanyrkki: Koronan sairaalakuormittavuus Keski-Suomessa matala – Tartuntoja KSSHP:n alueella yhä paljon

Uusi koronarokote yli 18 vuotta täyttäneille.

Pitkittyneistä koronaoireista kannattaa aina ensiksi ottaa yhteyttä työterveyteen tai terveyskeskukseen.

14.3. 13:00

Keski-Suomen koronanyrkin mukaan koronatartuntoja on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueella paljon. Tartunnat näkyvät erityisesti työpaikoilla sairauspoissaoloina. Pitkittyneistä koronaoireista kannattaa aina ensiksi ottaa yhteyttä joko omaan työterveyteen tai terveyskeskukseen.

Koronatilanne ei kuitenkaan näy sairaalakuormituksessa, mikä on säilynyt matalalla tasolla. Koronatartuntojen täsmällisestä määrästä KSSHP:n alueella ei ole tarkkaa tietoa, koska kaikkia sairastuneita ei enää testata. Koronanyrkki halusi edelleen muistuttaa, että sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla työskentelevien on erityisen tärkeää käyttää maskeja ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta kaikissa potilastilanteissa, mukaan lukien erilaiset pitkäaikaishoivalaitokset.

KSSHP:n alueella tarjotaan jatkossa uutta Nuvaxovid-koronarokotetta yli 18 vuotta täyttäneille. Rokotetta suositellaan erityisesti niille henkilöille, joille ei voida antaa aiemmin käyttöön tulleita koronarokotteita tai rokotukset ovat jääneet kesken esimerkiksi allergisen reaktion vuoksi.

Rokotetta voidaan antaa myös niille, jotka haluavat Nuvaxovid-koronarokotetta muiden koronarokotevalmisteiden sijasta. Myös raskaana oleville voidaan antaa Nuvaxovid-rokotetta. Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei ole este tämän rokotuksen antamiselle. Nuvaxovid-rokotteella ei ole myyntilupaa kolmansille rokoteannoksille ja siksi tätä rokotetta ei anneta kolmantena rokotteena, ellei pohjalla ole lääketieteellistä syytä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos