Seututerveyskeskus: Uusia koronarokotusaikoja tarjolla maaliskuussa Keuruulla maanantaisin, Multialla torstaisin ja Petäjävedellä perjantaisin

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaat voivat käyttää mitä tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteistä.

Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä pääsee koronarokotukseen joko ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella.

8.3. 12:30

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen koronarokotukset jatkuvat ilman ajanvarausta maaliskuussa. Rokotusvuorossa ovat kaikki ne yli 5-vuotiaat, jotka haluavat 1. ja 2. rokotteen, kaikki yli 18-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat yli 12-vuotiaat, jotka haluavat 3. rokotteen sekä voimakkaasti immuunipuutteiset, jotka haluavat 4. rokoteannoksen.

Keuruulla koronarokotuspiste sijaitsee linja-autoasemalla Koulutie 7:ssä, jonne voi mennä rokotettavaksi ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella maanantaina 14.3. kello 8.30–15.00, maanantaina 21.3. kello 8.30–15.30 sekä maanantaina 28.3. kello 8.30–11.00.

Multian terveysasemalla koronarokotuksia tehdään perjantaina 11.3. kello 9.00–14.00 ja perjantaina 25.3. kello 9.00–14.00.

Petäjäveden rokotuspisteellä terveysasemalla on koronarokotuksiin mahdollisuus torstaina 17.3. kello 9.00–14.00 ja torstaina 31.3. kello 9.00–11.30.

Rokotuksissa käytetään saatavuuden mukaan joko Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax -rokotetta. Alle 30-vuotiaille miehille annetaan kuitenkin aina Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokote.

THL:ltä suositus aikuisille kolmannesta rokotteesta

Seututerveyskeskus suosittelee kolmatta rokoteannosta kaikille 18-vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville yli 12-vuotiaille. Myös muille 12–17-vuotiaille voidaan antaa kolmas rokoteannos, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten.

Rokotuksenottajia muistutetaan, että 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat ottaa kolmannen rokotuksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3–4 kuukautta. Yli 18-vuotiaille perusterveille kolmas rokoteannos annetaan, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 4–6 kuukautta. 12–17-vuotiaat saavat kolmannen annoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Rokotuksen voi ottaa myös myöhemmin.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) suosittelee edelleen kolmatta rokoteannosta voimakkaasti immuunipuutteisille sekä riskiryhmiin kuuluville 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä rokotetuille, kaikille 18 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville, koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstölle sekä muuta kiireellistä hoitoa antavalle sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle ja lääketieteelliseen riskiryhmään 1 ja 2 -kuuluville henkilöille.

Edelleen THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Tehosteannoksena annetaan kokonainen annos Comirnatya tai Spikevaxia.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos