Petohavaintoja vuoden jokaiselle päivälle: Susista, karhuista, ilveksistä ja ahmoista tehtiin viime vuonna Keuruulla noin 350 havaintoa

Tilastot suurpetohavainnoista Keuruulla vuodelta 2021 ovat valmiit: susista, karhuista, ilveksistä ja ahmoista tehtiin petoyhdyshenkilöiden varmistamia havaintoja yhteensä noin 350 kappaletta.

Keuruullakin on kuluneen vuoden aikana ilmoitettu petoyhdyshenkilöille viitisentoista havaintoa ahmasta. Kaikkiaan suurpetohavaintoja on vuoden 2021 alusta lähtien noin 350 kappaletta. Kuvan ahma tallusti Ranuan eläinpuistossa 2015.

5.2. 8:30

Keuruun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Timo Pessinen on koonnut jo omat tilastonsa vuoden 2021 ja tammikuun 2022 suurpetohavainnoista Keuruulla. Mukana ovat varmistetut näkö-, jälki- ja riistakamerahavainnot. ”Susihavaintoja Keuruulta on noin 60 kappaletta, niistä parikymmentä tämän vuoden tammikuulta. Viime viikonloppuna sudet havaittiin pihassa vanhalla taimitarhalla Uskalissa. Susipari oli kulkenut aurattuja teitä pitkin. Vaaratilanteita ei ole ollut, mitä nyt sudet ovat liikkuneet aika lähellä Keuruun keskustaa”, kertoo Pessinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos