Kuntosalien ja sisäliikuntatilojen ovet pysyvät auki – Avi kielsi yli 20 hengen ulkotilaisuudet KSSHP:n alueella

Uudet määräykset astuvat voimaan tulevana sunnuntaina 23.1.

Ensi sunnuntaista lähtien myös yli 20 hengen ulkotilaisuudet ovat kiellettyjä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella..

21.1. 15:11

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tartuntatautilain 58 pykälän perusteella päättänyt kieltää yli 20 hengen ulkotiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Keski-Suomen sairaanhoitopiriin (KSSHP) alueella.

Avi julkaisi päätöksen perjantaina. Uusi määräys astuu voimaan sunnuntain vastaisena yönä 23.1. kello 00.00. Päätökset eivät koske yksityistilaisuuksia.

Tätä aiemmin KSSHP:n alueella oli kielletty yli 20 hengen kokoontumiset myös sisätiloissa.

Tilojen käyttöä koskevat rajoitukset

Kokoontumisrajoitusten kiristymisen lisäksi tulee voimaan tilojen käyttöä koskeva määräys. Päätös koskee laajasti erilaisia asiakas- ja yleisötiloja esimerkiksi kauppoja, urheilutiloja, kirjastoja, museoita ja teattereita.

Avin päätöksen mukaan tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä esimerkiksi rajoittamalla asiakasmäärää tai porrastaa kävijöiden osallistumista.

Päätöstä ei kuitenkaan sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja ja yleisiä saunoja.

Määräys tilojen käytöstä koskee myös esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Kirjallinen suunnitelma turvallisuustoimista

Toimijan pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, millä toimilla se estää asiakkaiden tai osallistujien välisen lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Suunnitelma on pidettävä tiloissa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille pykälässä tarkemmin säädetyissä tiloissa. Koronapassin käyttöä on kuitenkin rajoitettu valtioneuvoston asetuksella määräaikaisesti ajalla 30.12.2021 – 31.1.2022. Tänä aikana koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Länsi- ja Sisä-Suomen avi määräsi uusia kokoontumisrajoituksia, sillä KSSHP:n alueen epidemiatilanne on heikentynyt, ja terveydenhuollon kuormituksen ennakoidaan kasvavan.

Uudet määräykset ovat voimassa kuukauden ajan helmikuun 20. päivään saakka.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos