Koronanyrkki: Kuntakohtaisissa rokotetiedoissa epäselvyyksiä – Lasten rokottaminen käynnistyi Keski-Suomessa

Lasten rokottaminen ei näy vielä THL:n rokoterekisterissä.

Keski-Suomen kunnissa on hyvä rokotekattavuus ensimmäisen ja toisen koronarokotteen osalta

21.1. 11:30

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) koronanyrkki totesi torstaina 20.1. pitämässään kokouksessaan rokotekattavuuden oleva hyvällä tasolla 1. ja 2. rokotteiden osalta Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella.

Kokouksessa pohdittiin myös syytä, miksi kuntakohtaisissa THL:n rokotustiedoissa on usean keskisuomalaisen kunnan alueella puutteita. Tällainen tilanne on muun muassa Kinnulassa, jossa kolmannen rokotteen on saanut 44 prosenttia väestöstä, vaikka THL:n tilasto näyttää, että 3. rokotteen olisi saanut vain 4,7 prosenttia. Syytä tähän pitkäkestoiseen THL:n rokotustilastoissa ilmenneeseen ongelmaan ei ole saatu vielä selville THL:stä.

Koronanyrkissä todettiin, että rokotetun henkilön tartuttavuus on huomattavasti pienempi ja lyhytaikaisempi kuin rokottamattoman henkilön. Tästäkin syystä koronarokotteiden ottaminen on erittäin tärkeää riskiryhmäläisten suojaamiseksi ja epidemian hillitsemiseksi. Väliaikaisen tartuntalain muutoksen mukaan potilastyöhön osallistuvilla ja potilaiden lähellä työskentelevillä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöillä tulee olla kriteerien mukainen rokotesuoja 31.1.2022 mennessä.

Lasten koronarokottaminen on käynnistynyt eri puolilla Keski-Suomea, vaikka rokotustietoja ei ole vielä näkyvissä THL:n rekisterissä. Alaikäisten nuorten kohdalla koronarokotenyrkki haluaa muistuttaa, että kolmatta rokotetta ei tällä hetkellä saa THL:n linjauksen mukaisesti antaa alle 18-vuotiaille, koska rokotteilla ei ole voimassa myyntilupaa Euroopassa tälle ikäryhmälle. Poikkeuksena alle 18 -vuotiaiden rokotuksiin: on voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmä, johon kuuluvat 12 vuotta täyttäneet saavat myös kolmannen ja neljännenkin rokotteen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos