Koronanyrkki: Ei etäopetusta lapsille ja nuorille – Aikuisten sisätiloissa toimiville harrastusryhmille tiukemmat rajoitukset

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) koronanyrkki suosittelee koulusta poisjääntiä, kun koronan ensioireet ilmaantuvat.

Keski-Suomen koronanyrkki ei suosittele alueelleen etäopetusta peruskouluihin eikä toisen asteen kouluihin.

10.1. 16:18

Keski-Suomen koronanyrkki ei suosittele alueelleen etäopetusta peruskouluihin eikä toisen asteen kouluihin. Maanantaina 10.1. kokoontunut koronanyrkki katsoi, että vuoden 2003 jälkeen syntyneiden lasten- ja nuorten harrastustoimintaan ei ole syytä tehdä rajoituksia, koska näillä toiminnoilla ei ole nähty olevan merkittäviä vaikutuksia koronan leviämiseen.

Sen sijaan koronanyrkki aikoo pyytää pahentuneen koronatilanteen vuoksi avilta uusia rajoituksia aikuisten sisätiloissa tapahtuvaan ryhmämuotoiseen harrastustoimintaan sekä niin sanotun matalan riskin tiloissa tapahtuvaan toimintaan. Nyrkin suositus on, että aikuisten ryhmäharrastustoiminta olisi toistaiseksi tauolla 31.1.2022 saakka.

Lähestyvien aluevaalien vuoksi koronanyrkki pyytää lisäksi aluehallintovirastolta 20 henkilön kokoontumisrajoituksia myös ulkotiloissa järjestettäville tapahtumille.

Kokouksessa todettiin, että tartuntatautitilanne on ollut koko vuoden ensimmäisellä viikolla KSSHP:n alueella koko koronaepidemian aikana korkein. Pääosin tartuntoja on ilmennyt nuorten aikuisten keskuudessa.

Koronanyrkissä todettiin vielä, että KSSHP:n alueella ei testata niitä koronalle altistuneita henkilöitä, joilla ei ole koronaan viittaavia oireita. Altistuneita ja oireettomia henkilöitä pyydetään jäämään omaehtoiseen karanteeniin 10 vuorokauden ajaksi altistushetkestä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos