Länsi- ja Sisä-Suomen avi kiristi kokoontumisrajoituksia – Uudet rajoitukset voimaan vuoden ensimmäisellä viikolla - Uutiset - Suur-Keuruu

Länsi- ja Sisä-Suomen avi kiristi kokoontumisrajoituksia – Uudet rajoitukset voimaan vuoden ensimmäisellä viikolla

Uudet määräykset ovat voimassa toistaiseksi tammikuun loppuun saakka.

Avi kiristi uudenvuodenaaattona Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueella yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärän 50:stä 20 henkilöön.

31.12.2021 14:09

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiukensi kokoontumisrajoituksia Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueella uudenvuodenaattona 31.12. Yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ovat nyt kiellettyjä 3.1. alkaen.

Uudet määräykset ovat voimassa 31.1.2022 saakka. Määräykset eivät koske yksityistilaisuuksia ja harrastustoimintaa

Avin mukaan KSSHP:n alue on edelleen koronaepidemian leviämisalueita. Tartuntamäärät ovat nousussa, ja koronaviruksen aiheuttaman sairaalahoidon tarpeen ennakoidaan kasvavan. Uusia koronatartuntoja on todettu useimmissa kunnissa, ja kuntien tartunnanjäljitys on kuormittunut.

Tartuntatautilain 58 pykälän mukaan toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille. Koronapassin käyttöä on kuitenkin rajoitettu valtioneuvoston asetuksella määräaikaisesti ajalla 30.12.2021 – 20.1.2022. Tänä aikana koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Tilaisuuden järjestäjän tulee siis noudattaa voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta. Asetus on voimassa koronaepidemian leviämisalueilla.

Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

Alueellisen kokoontumisrajoituksen kiristämistä aville esitti alun perin Keski-Suomen koronanyrkki.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos