Keski-Suomen koronanyrkki haluaa tiukentaa rajoituksia – Kokoontumisiin enintään 20 henkilöä

Sairaalakuormitus ja tehohoidon tarve pysynyt toistaiseksi pienenä Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä (KSSHP).

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä positiivisten näytteiden osuus on jo yli 10 prosenttia otettujen näytteiden määrästä.

28.12.2021 16:39

KSSHP:n alueen koronanyrkki päätti kokouksessa tiistaina 28.12. esittää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle, että kokoontumisrajoitusta tiukennettaisiin 50 henkilöstä 20 henkilöön. Esityksen perusteena olivat alueen heikentyvä epidemiologinen tilanne ja ruuhkautuva jäljitystoiminta. Alueen rajoituksista päättää Länsi- ja Sisä-Suomen avi, joka tiedottaa rajoituksista lähipäivinä päätösten valmistuttua.

KSSHP:n alueen koronavirustilanne jatkuu koronanyrkin mukaan edelleen vakavana. Positiivisten näytteiden osuus on noussut alueella ja on nyt jo yli 10 prosenttia otettujen näytteiden määrästä. Alueen sairaalakuormitus ja tehohoidon tarve on tosin pysynyt pienenä.

Tartunnanjäljitys- ja näytteenottokapasiteetin turvaamiseksi koronanyrkki linjasi, ettei oireettomia tällä hetkellä testata laisinkaan, ellei kyseessä ole esimerkiksi hoivalaitoksissa tapahtunut altistustilanne.

Kotitestiä suositellaan lieväoireisille rokotetuille, jotka eivät tarvitse todistusta tartuntatautipäivärahaa varten. Nyrkin näkemys kotitesteistä on, että ne voivat olla hyödyllisiä rokotetuille lieväoireisille henkilölle, jotka eivät tarvitse todistusta sairaudesta tartuntatautipäivärahaa varten.

Tiistaina 28.12. KSSHP:n alueella todettiin 72 uutta koronatartuntaa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos