VR palautti maskipakon kaikkiin kauko- ja lähiliikenteen juniinsa - Uutiset - Suur-Keuruu

VR palautti maskipakon kaikkiin kauko- ja lähiliikenteen juniinsa

VR siirtyy maskisuosituksesta takaisin maskipakkoon kaikissa omissa junissaan.

VR haluaa saada matkustajat käyttämään entistäkin tunnollisemmin maskeja kaikissa kauko- ja lähiliikenteen junissa.

18.12.2021 15:45

Muutoksen tavoitteena on saada matkustajat käyttämään entistäkin tunnollisemmin maskeja. Maskipakko otettiin käyttöön kaikissa VR:n kauko- ja lähiliikenteen (D-, G-, M-, R-, T- ja Z-junat) junissa sekä Allegro-junissa 17. joulukuuta.

VR:llä on ollut vahva maskisuositus syksystä 2020 lähtien ja maskipakko maaliskuusta lokakuuhun 2021. Junahenkilökunta on käyttänyt maskia syksystä 2020 lähtien kaikissa junissa.

”Edessä on vilkas joulusesonki ja haluamme lisätä maskipakolla matkustamisen turvallisuutta entisestään. Maskinkäyttö vaihtelee tällä hetkellä voimakkaasti alueittain ja parhaimmillaan jopa 80 prosenttia matkustajista käyttää junissa maskia. VR:n tavoitteena on saada kaikki matkustajat käyttämään maskia, mikäli heillä ei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä sitä”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Myös yhä useampi matkustaja toivoo maskipakon palauttamista juniin. Marraskuun asiakaskyselyssä noin puolet, 51 prosenttia, vastaajista toivoi maskipakkoa juniin.

Maskipakko palaa matkustusehtoihin

VR on lisännyt junalippujen matkustusehtoihin maskipakon 17.12.2021 alkaen.

”Henkilökuntamme puuttuu maskittomuuteen, kuten aiemminkin maskipakon aikana. Tiedämme kokemuksesta jo nyt, että täysin kattavaan ja aukottomaan valvontaan emme valitettavasti pääse puuttumisesta huolimatta. Junahenkilökuntamme ratkoo epäselvät tilanteet aina yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jos maski unohtuu kotiin, sen voi ostaa henkilökunnalta kaukoliikenteen junissa”, kertoo Simola.

Terveydelliset syyt voivat olla esteenä maskinkäytölle ja nämä asiakkaat ovat tervetulleita junaan. VR ei vaadi matkustajilta todistusta terveydellisistä esteistä ja esteen toteaminen henkilökunnalle riittää.

Oman seurueen käyttöön varatussa hytissä tai makuuhytissä ei tarvitse käyttää maskia. Maskia on kuitenkin käytettävä junaan noustessa ja junassa liikkuessa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos