KSSHP:n koronanyrkki: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri jatkaa leviämisalueena – Testaus- ja jäljitysresurssit ovat vakavasti kuormittuneet - Uutiset - Suur-Keuruu

KSSHP:n koronanyrkki: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri jatkaa leviämisalueena – Testaus- ja jäljitysresurssit ovat vakavasti kuormittuneet

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueella ei ole toistaiseksi todettu Omikron-varianttia.

KSSHP:n alueella koronatartunnat yhä edelleen nousussa ja tilanne on huonontunut edellisviikkoon 49 (6.12.–12.12.9 verrattuna.

13.12.2021 15:18

Keski-Suomen koronanyrkki kokoontui maanantaina 13.12. käsittelemään alueen koronavirustilannetta. Koronanyrkki totesi virustartuntojen olevan KSSHP:n alueella yhä edelleen nousussa ja tilanne on huonontunut viimeviikkoisesta. Myös sairaalahoidon tarve on ollut noususuuntaista.

Koronanyrkin mukaan alueen vakavissa tautitapauksissa on lähes aina syynä ollut rokottamattomuus. Kokouksessa todettiin lisäksi, että alueen testaus- ja jäljitysresurssit ovat vakavasti kuormittuneet. KSSHP:n alueella rokotetut sairastavat tautia yhä lievempänä ja levittävät tautia rokottamattomia vähemmän. Edellä mainittujen syiden takia johtoryhmä päätyi säilyttämään alueen epidemiologiselta määrittelyltään leviämisalueena.

Testauskriteereitä aletaan muuttaa hallitusti

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen testauskriteereitä on pyritty muuttamaan käytettävissä olevien resurssien puitteissa niin, että koronavirustilannetta pystyttäisiin hillitsemään mahdollisimman tehokkaasti.

KSSHP:n alueella testataan kaikki oireiset altistuneet heidän rokotussuojastaan riippumatta. Lisäksi testiin tulee tulla oireiden ilmetessä, mikäli rokotteita ei ole otettu.

Koronanyrkki ei toistaiseksi vielä päätynyt kommentoimaan kotitestien käyttöä. Asiaa täsmennetään valtakunnallisten linjausten edetessä. Kotitestillä ei vielä voi korvata virallista, terveydenhuollon toimijan tekemää PCR-testiä.

Myös rokotettujen tulee käyttää maskia

Kokouksessa todettiin, että tilaisuuksissa, joissa vaaditaan koronapassi, on yhä tärkeää käyttää kasvomaskia ja noudattaa hyvää käsihygieniaa koronavirustartuntojen välttämiseksi.

Omikron-varianttia ei toistaiseksi ole havaittu alueella

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ei toistaiseksi ole havaittu Omikron-varianttia.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos