Ravintolarajoitukset astuvat voimaan Keski-Suomessa lauantaina 4.12. keskiyöllä – Rajoitukset voi välttää käyttämällä koronapassia

Valtioneuvoston asettamat rajoitukset astuvat voimaan monessa maakunnassa.

Rajoitukset eivät koske ravitsemusliikkeitä, jotka edellyttävät asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Valtioneuvosto muutti torstaina pitämässään kokouksessaan asetusta, joilla säädetään ja rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy kello 17 ja ravintolan saa pitää avoinna ravitsemistoiminnan asiakkaille kello 05–18. Ennen anniskelun päättymistä myytyjen alkoholijuomien nauttiminen on sallittu yhden tunnin ajan anniskeluajan päättymisen jälkeen. Alkoholijuomien anniskelu on sallittu klo 17 jälkeen vain käyttämällä koronapassia.

Jos ravitsemisliikkeessä ei anniskella alkoholijuomia, liikkeen saa pitää avoinna kello 05–01. Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voivat olla avoinna kuten nykyisinkin. Myös baarit ja ruokaravintolat voivat olla auki kello 05–01, jos ne eivät anniskele alkoholijuomia.

Leviämisalueen rajoitukset ravitsemisliikkeille ovat voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Uudenmaan, Kymenlaakson, Kanta-Hämeen, Etelä-Karjalan ja Keski-Suomen maakunnassa sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ja Rovaniemen kaupungissa. Rajoitukset astuvat voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä 4.12. klo 00.00 alkaen.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista. Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Rajoitukset eivät koske ravitsemusliikkeitä, joissa asiakkailta vaaditaan koronapassin käyttöä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos