Keski-Suomen koronanyrkki: Korona leviää nyt perhetartuntoina – Tartunnat yleistyvät alle 12-vuotiaiden ja rokottamattomien keskuudessa - Uutiset - Suur-Keuruu

Keski-Suomen koronanyrkki: Korona leviää nyt perhetartuntoina – Tartunnat yleistyvät alle 12-vuotiaiden ja rokottamattomien keskuudessa

Keski-Suomi ei täytä leviämisalueiden määritteitä, vaikka tartuntojen määrä on ollut maakunnassa kasvussa.

KSSHP:n alueella yli 80 prosenttia ihmisistä on saanut kaksi rokotetta.

22.11. 16:30

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) koronanyrkki kertoi viime viikolla (15.11–21.11) kirjatuista tartunnoista 47 prosenttia tapahtuneen perhetartuntoina, joista merkittävä osa oli alle 12 -vuotiaita lapsia, jotka eivät kuulu rokotusohjelman piiriin. Myös rokottamattomien tai puutteellisen rokotesuojan saaneiden aikuisten ryhmässä koronatartuntojen määrä oli kasvussa. Lisäksi kaksi kertaa rokotetut henkilöt ovat sairastuneet, mutta heidän oireena ovat olleet lieviä.

Koronanyrkin mukaan Keski-Suomen alueella ei ole raportoitu joukkoaltistumisista eikä sairaalakuormittavuus ole suurta. Nyrkki totesi kokouksessaan, että koronarokote ei täysin suojaa tartunnoilta, mutta antaa rokotuksen ottaneille suojan vakavaa tartuntaa vastaan. Iäkkäillä ja riskiryhmiin kuuluvilla on mahdollisuus saada vakava tauti kahdesta koronarokotteesta huolimatta.

KSSHP alueella yli 80 prosenttia ihmisistä on saanut kaksi rokotetta. Koronayrkki kehottaa kaikkia yli 60 -vuotiaita ja riskiryhmiin kuuluvia ottamaan kolmannen koronarokotteen heti, kun se oman kunnan alueella on mahdollista.

Maskisuositus, turvaetäisyys ja hyvän käsihygienian suositus jatkuu Keski-Suomessa edelleen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos