Keski-Suomen koronanyrkki: Maskisuositusta jatketaan edelleen julkisissa sisätiloissa ja kulkuvälineissä - Uutiset - Suur-Keuruu

Keski-Suomen koronanyrkki: Maskisuositusta jatketaan edelleen julkisissa sisätiloissa ja kulkuvälineissä

STM määritteli ohjauskirjeessään leviämisalueiden uuden seitsemänkohtaisen epidemiologisen tunnusmerkistön, joka korvaa sairaanhoitopiireissä aiemmin käytetyt termit perusvaiheesta ja kiihtymisvaiheesta.

KSSHP:n alueella rokotekattavuus on lähes 80 prosenttia.

15.11. 16:00

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) koronanyrkki totesi maanantaina 15.11. pitämässään kokouksessa, että maskien käytön suositusta jatketaan ennallaan. Uusia suosituksia KSSHP:n alueelle ei kuitenkaan annettu. Maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä ja julkisissa liikennevälineissä.

Maskia kannattaa koronanyrkin mukaan käyttää myös ulkona, jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Sosiaali- ja terveydenhuollossa maskin käyttämistä jatketaan kaikissa lähikontakteissa toistaiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö lähetti perjantaina (12.11.) sairaanhoitopiireille ohjauskirjeen, johon se oli valmistellut aiempien epidemian vaihekriteerien tilalle nykyiseen tautitilanteeseen paremmin soveltuvat epidemian leviämisalueiden epidemiologiset tunnusmerkit. STM:n uuden hybridistrategian tavoitteena on epidemian alueellisista vaihekuvauksista luopuminen eli sairaanhoitopiirejä ei kuvata enää perusvaiheella tai kiihtymisvaiheella. Sairaanhoitopiirin alueita kuvataan jatkossa vain leviämisalueina, mikäli kriteerit leviämisalueiden tunnusluvuista täyttyvät.

Keski-Suomen koronanyrkin mukaan leviämisalueen kriteerit eivät täyty tällä hetkellä KSSHP:n alueella riittävällä tavalla. Sairaanhoitopiirin alueella rokotukset ovat edenneet hyvin ja alueella on saavutettu lähestulkoon 80 prosentin rokotekattavuus. KSSHP:n alueella myös sairaalakuormittuneisuus on ollut hyvin vähäistä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos