Koronanyrkki: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri jatkaa kiihtymisvaiheessa, vaikka alueen tartuntamäärät ovat tasaantuneet

Oireisena on tärkeää jäädä kotiin sairastamaan pahimpien oireiden ajaksi, vaikka karanteenimääräyksiä ei enää automaattisesti anneta.

KSSHP:n alueella tartuntoja on todettu erityisesti perhe- ja ystäväpiireissä.

2.11.2021 13:30

Maanantaina 1.11. kokoontunut Keski-Suomen koronanyrkki totesi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueen koronatilanteen tasoittuneen muutaman viikon takaisesta tilanteesta

Tartuntoja on todettu edelleen tasaisesti monessa kunnassa KSSHP:n alueella, mikä työllistää perusterveydenhuollon tekemää jäljitystä. Viimeisen viikon aikana koronavirustilanne ei ole kuitenkaan enää pahentunut. Tartuntamäärien tasaantumisesta huolimatta alue täyttää edelleen kiihtymisvaiheen kriteerit.

KSSHP:n alueella tartuntoja on todettu erityisesti perhe- ja ystäväpiireissä. Tartunnoista puolet on todettu rokottamattomilla. Kahdesti rokotettuja sairastuu erityisesti perheissä, joissa altistuminen on pitkäaikaista. Kahdesti rokotetuilla tauti jää kuitenkin usein lieväksi ja lyhytkestoiseksi. Koronanyrkki painottaa, että oireisena on tärkeää jäädä kotiin sairastamaan pahimpien oireiden ajaksi, vaikka karanteenimääräyksiä ei enää automaattisesti anneta.

Lisäksi KSSHP:n alueella huolta aiheuttaa tartuntarypäs palveluasumisen yksikössä, jossa tartuntoja on todettu työntekijöillä ja asukkailla. Taudin leviämistä on rajattu asettamalla kaikki työntekijät ja asukkaat karanteeniin sekä aloittamalla kolmas rokotekierros.

Koronanyrkin mukaan sosiaali- ja terveysalan henkilöstön tulee hakeutua testiin lievistäkin oireista ja jäädä pois töistä oirehtiessaan. Sote-henkilöstön tulee käyttää maskia kaikissa kontakteissa, huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä. Parhaimman suojan vakavaa tautia vastaan antaa täysi rokotesuoja 2. rokoteannoksen jälkeen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos