"Lähiliikuntaa, virkistystä ja yhteisöllisyyttä” – Kotiniemen luontopolku Keuruun Häkkisessä palkittiin maakunnan parhaana

Vuoden 2021 maisematekokilpailun Keski-Suomen voittaja on Kotiniemen luontopolun rakentaminen ja hoito Ranta-Häkkisen tilan ja Metsähallituksen mailla Keuruulla.

Kotiniemen luontopolun ahkerimmat talkoolaiset Liisa Vesterinen sekä Juha ja Pirkko Saukkomaa Maa- ja kotitalousnaisten edustajien Pirjo Luotolan (vas.) ja maiseman ja luonnonhoitoneuvoja Paula Salosen kanssa (oik.).

2.11.2021 18:45

Voittaja julkistettiin Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten edustajakokouksessa Äänekoskella lauantaina 30. lokakuuta 2021. Raatiin kuuluivat Keski-Suomen vesi ja ympäristö ry:n toiminnanjohtaja Tuomo Laitinen, edellisen vuoden voittajan, Petäjäveden Vanhan kirkon säätiön edustaja Hanna Hautamäki ja Keski-Suomen kylät ry:n kyläasiamies Reena Laukkanen-Abbey. He valitsivat Kotiniemen luontopolun rakentamisen ja alueen hoidon voittajaksi yksimielisesti. Perusteluina oli laaja toimijajoukko ja yhteisöllisyys sekä alueen virkistysarvon lisäämisen merkitys etenkin nyt, kun luonnossa liikkuminen on poikkeusaikana lisääntynyt. Raati arvosti yksityisen kohteen avaamista avoimesti ihmisille ja sitä, että kohteen hoito ei kuulunut kenenkään tahon normaaliin toimintaan, vaan vaati aitoa talkootyötä kaikilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos