Yhdellä hoitajalla koronatartunta Keuruun Lehtiniemen vanhainkodissa – Keuruulla kuusi uutta tartuntaa viikonvaihteessa - Uutiset - Suur-Keuruu

Yhdellä hoitajalla koronatartunta Keuruun Lehtiniemen vanhainkodissa – Keuruulla kuusi uutta tartuntaa viikonvaihteessa

Lehtiniemen vanhankodin Suvantokodissa on yhdellä hoitajalla todettu viikonloppuna koronatartunta, Keuruulla tartuntoja varmistui yhteensä kuusi lisää.

Vierailuja Suvantokotiin kehotetaan välttämään toistaiseksi, testitulosten valmistumiseen saakka.

1.11. 12:35

Vs. perusturvajohtaja Mari Kolu vakuuttaa, että tilanne vanhainkodissa on hallinnassa, kaikki yksikön 21 asukasta testataan tartunnan varalta keskiviikkona ja vierailuja Suvantokotiin kehotetaan välttämään testitulosten valmistumiseen saakka. Jatkotartuntoja ei ole varmistunut. Henkilöstöä Suvannossa on noin 16.

”Toiminta jatkuu Suvantokodissa normaalisti ja hoitajat ovat työssään. Asukkaiden siirtoja ei kuitenkaan tehdä ennen testitulosten valmistumista”, kertoo Kolu.

Tartuntatautiviranomaiset seututerveyskeskuksesta selvittävät altistusketjut ja ovat yhteydessä mahdollisesti altistuneisiin, esimerkiksi sairastuneen kanssa samassa työvuorossa olleisiin.

”Asumisyksiköissä asuvat ovat olleet koko ajan ensimmäiseksi rokotettavien joukossa. Täyden rokotussuojan hankkiminen on kaikille erittäin tärkeää. Koronaepidemia ei ole vielä ohi”, sanoo Mari Kolu.

Keuruulla varmistui viikonloppuna kuusi uutta koronatartuntaa, niitä on nyt yhteensä 106. Petäjävedellä ei ole tullut uusia vartuntoja, niitä on yhteensä 60. Multian tartuntamäärä epidemian alusta on edelleen 18.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos