Vahva maskisuositus yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin – Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue jatkaa kiihtymisvaiheessa - Uutiset - Suur-Keuruu

Vahva maskisuositus yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin – Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue jatkaa kiihtymisvaiheessa

Maskinkäyttöä tulee jatkaa paikoissa, joissa turvaväliä ei voida varmuudella pitää.

Koronapassi ei ole Keski-Suomen koronanyrkin mukaan toistaiseksi ajankohtainen KSSHP:n alueella.

25.10. 17:00

Keski-Suomen koronanyrkki totesi maanantaina 25.10. pitämässään kokouksessa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueen jatkavan epidemiologiselta tilannekuvaltaan kiihtymisvaiheessa.

Koronavirustartunnat ovat olleet viime viikkoina nousussa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Nyt tartuntamäärät ovat hieman laskeneet, vaikka ilmaantuvuus on yhä alueella poikkeuksellisen suurta.

Koronanyrkin mukaan tartuntamäärien vaikutukset näkyvät alueella myös maltillisena sairaalakuormituksena. Sairaalahoitoa vaatineet tautitapaukset ovat ilmenneet jälleen pitkälti rokottamattomilla tai pitkäaikaissairailla henkilöitä, jotka eivät sairauksien takia saa rokotteesta täyttä suojaa koronavirusta vastaan. Koronanyrkki painottikin rokotuksien tärkeyttä epidemian hillitsemisessä, sillä rokote on turvallinen ja suojaa tehokkaasti koronaviruksen aiheuttamalta vakavalta tautimuodolta.

Vahva maskisuositus jatkuu

Koronanyrkki suosittelee maskisuositusta kaikkiin alueen kouluihin yläkouluun (7. – 9. luokka) ja toiselle asteelle (ammattikoulut ja lukiot), jotta oppilaiden ja opiskelijoiden lähiopetuksen jatkuminen voidaan turvata. Maskisuositusta suositellaan jatkettavaksi myös kaikissa niissä sisätiloissa, joissa turvaväliä ei voida varmuudella pitää. Suositus koskee myös julkisia kulkuvälineitä.

Koronanyrkin kokouksessa keskusteltiin myös koronatodistuksen tai koronapassin käytöstä alueella. Koska alue jatkaa kiihtymisvaiheessa, ei käyttöönotto ole alueella ajankohtaista. Asiaan palataan, mikäli alue siirtyy leviämisvaiheeseen.

Lähde: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos