Kyberturvallisuuskeskus varoittaa: Verkkopankkitunnuksien kalastelu jyrkässä nousussa – Tällä viikolla kasvua yli 70 prosenttia - Uutiset - Suur-Keuruu

Kyberturvallisuuskeskus varoittaa: Verkkopankkitunnuksien kalastelu jyrkässä nousussa – Tällä viikolla kasvua yli 70 prosenttia

Kuluneen viikon sisällä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on saanut huomattavan määrän ilmoituksia pankkikalastelua koskevista sähköpostiviesteistä.

Kela, Keskusrikospoliisi ja Kyberturvallisuuskeskus kehottavat huolellisuuteen verkkopalveluihin kirjautumisessa. Rikolliset kalastelevat pankkitunnuksia kaikkien suomalaisten pankkien ja Omakanta-palvelun nimissä.

23.10. 14:45

Ilmoituksia on tullut kuluneella syyslomaviikolla yli 70 prosenttia enemmän kuin aikaisemmalla viikolla, kertoo Traficon perjantaina 22.10. julkaisemassaan tiedotteessa. ”Tämä on selkeä merkki siitä, että uusi huijausaalto on käynnistynyt tämän viikon alussa. Poikkeavan tästä uudesta aallosta tekee se, että huijauksia on tehtailtu kaikkien suomalaisten pankkien nimissä.”

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos