Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuusluku uudelle sataluvulle – Keurusseutu välttyi uusilta tartunnoilta - Uutiset - Suur-Keuruu

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuusluku uudelle sataluvulle – Keurusseutu välttyi uusilta tartunnoilta

Keski-Suomen koronanyrkin mukaan tartuntojen taustalla yhä puutteellinen rokotussuoja.

KSSHP:n alueella kirjattiin tiistaina 45 uutta tartuntatapausta.

12.10. 15:01

Keski-Suomessa kirjatut uudet koronatartunnat nostivat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueen ilmaantuvuusluvun uudelle sataluvulle. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronatilastot kertoivat tiistaina 12.10. KSSHP:n alueella luvun olevan 209,4, kun se vielä maanantaina oli 189,7.

Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä ei tiistaina kirjattu yhtäkään uutta tartuntaa.

Tiistaina KSSHP:n alueella raportoitiin 45 uudesta tartuntatapauksesta, joita oli Jyväskylässä 23, Äänekoskella 10, Laukaassa ja Uuraisilla neljä, Hankasalmella kaksi ja Saarijärvellä ja Toivakassa yksi molemmissa. Lisäksi Jämsässä, joka kuuluu Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin, kirjattiin yksi uusi tartunta.

Keski-Suomen koronanyrkin maanantaina 11.10. pitämän kokouksen mukaan tartuntojen taustalla näyttää yhä olevan puutteellinen rokotussuoja, eli tautiin sairastuneista yhä valtaosa on joko täysin rokottamattomia tai heiltä on puuttunut rokotteen tehosteannos. Nyrkin kokouksessa keskusteltiin alueen rokotuskattavuuden parantamismahdollisuuksista. Alueen kunnat työskentelevät aktiivisesti tuodakseen rokotukset mahdollisimman helposti asukkaidensa saataville ja suunnitteilla onkin jatkaa sekä ajanvarauksetonta rokotustoimintaa että lisätä rokotuspisteitä muun muassa kauppakeskuksiin. Jos rokotteen ottaminen ei ole mahdollista esimerkiksi terveydentilan kannalta, on muu suojautuminen (turvavälien pitäminen, maskin käyttäminen sekä käsihygieniasta huolehtiminen) todella tärkeää.

Suomessa raportoitiin tiistaina 622 uutta koronatartuntaa. Koronatilanne on heikentynyt maanlaajuisesti, sillä viimeisen 14 vuorokauden aikana Suomessa on raportoitu 7667 uutta tartuntaa , mikä on 1927 tartuntatapausta enemmän kuin edellisten 14 vuorokauden aikana.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos