Keski-Suomen koronanyrkki: Maakunta jatkaa KSSHP:n alueella vahvassa nousussa olevista tartuntaluvuista huolimatta perustasolla - Uutiset - Suur-Keuruu

Keski-Suomen koronanyrkki: Maakunta jatkaa KSSHP:n alueella vahvassa nousussa olevista tartuntaluvuista huolimatta perustasolla

Perusterveydenhuolto kovilla jäljitystoiminnan kanssa. Keski-Suomen koronanyrkki pohtii keinoja jäljitystyön keventämiseksi.

Keski-Suomen koronanyrkin mukaan täyden rokotussarjan saaneista sairastuneita on vain vähän.

4.10. 17:00

Keski-Suomen koronanyrkki totesi maanantaina 4.10 pitämässään kokouksessaan KSSHP:n alueen jatkavan epidemiologisen tilannekuvan puolesta perustasolla, vaikkakin alueen tartuntamäärät ovat nousussa.

Koronanyrkin mukaan tartunnat ovat saaneet alkunsa ystäväpiireistä, juhlista, ravintoloista ja tapahtumista sekä oppilaitoksista. Sairastuneet ovat olleet pitkälti rokottamattomia tai kerran rokotettuja, minkä vuoksi koronanyrkki haluaa painottaa rokotteen ottamisen merkitystä kaikille niille, joille se on mahdollista. Täyden rokotussarjan saaneista sairastuneita on vain vähän.

Rokotusmahdollisuuksia on alueella vapaana runsaasti. Sairaalakuormitus ei toistaiseksi ole Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella nousussa.

Paljon työtä, vähän hyötyä

Kokouksessa keskusteltiin paljon toimintatavoista tämän hetken tilanteessa, jossa tartuntaluvut ovat rokottamattomien keskuudessa vahvassa nousussa, mutta rokotekattavuus väestössä muutoin on kiitettävällä tasolla. Jäljitystoiminta sekä karanteeniohjeistukset työllistävät perusterveydenhuoltoa siitä saatuihin hyötyihin verrattuna kohtuuttoman paljon, minkä vuoksi koronanyrkki näkeekin ajankohtaisena pohtia toimintatapoja, kuten jäljityksen kevennystä tarkemmin. Jatkossa jäljityksessä keskitytään suuren riskin altistuneiden, kuten perheenjäsenten kontaktoimiseen. Pienemmän riskin altistuksiin, kuten esimerkiksi oppilaitoksiin ei pääsääntöisesti määrätä jatkossa karanteeneja. Asiasta keskustellaan THL:n johdolla tarkemmin lokakuun aikana ja päätöksistä tiedotetaan myöhemmin.

Koronanyrkki suosittelee maskin käyttämisen jatkamista THL:n linjauksen mukaisesti yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä ja esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä. Sosiaali- ja terveydenhuollossa jatketaan maskin käyttämistä kaikissa lähikontakteissa toistaiseksi. Maski tarjoaa suojaa koronaviruksen lisäksi myös muita syksyllä leviäviä tauteja, kuten influenssaa ja flunssaa vastaan.

Lähde: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri (KSSHP).

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset