Haapamäellä on 28 oppilasta koronakaranteenissa – Uusia koronarajoituksia ei ole suunnitteilla - Uutiset - Suur-Keuruu

Haapamäellä on 28 oppilasta koronakaranteenissa – Uusia koronarajoituksia ei ole suunnitteilla

Keuruun koronaryöpsähdys on rauhoittumaan päin, vaikka sunnuntaina vahvistuikin seitsemän uutta tartuntaa.

Koronanäytteenoton ovilla Keuruun seututerveyskeskuksessa oli hiljaista maanantaina iltapäivällä.

13.9. 14:50

Haapamäen yhtenäiskoulussa on tänään maanantaina 13.9. ollut koronakaranteenissa 28 oppilasta.

– Heitä on lähes kaikilta luokka-asteilta. Uusia tartuntoja on tullut jonkin verran, mutta kyseiset oppilaat ovat olleet jo valmiiksi kotona. Koulun henkilökunta on lähes täydessä iskussa. Hybridiopetusta annetaan tällä hetkellä hyvin paljon, kuvailee rehtori Jukka-Pekka Ärling Haapamäen yhtenäiskoulun koronatilannetta, joka onkin selvästi paranemaan päin. Viime viikolla oppilaita oli karanteenissa sata ja vähimmillään paikalla koulussa vain kymmenesosa koko oppilasmäärästä.

Lisäksi Keuruulla Kivelän koulussa on parhaillaan yksi kokonainen luokka oppilaita koronakaranteenissa.

”Tartuntataudeista vastaavana lääkärinä en esitä uusia rajoituksia.”

Sunnuntaina 12.9. terveyden ja hyvinvoinnin laitos thl vahvisti Keuruulla seitsemän uutta koronatartuntaa. Lauantaina 11.9. ja maanantaina 13.9. uusista tartunnoista ei ilmoitettu.

”Tilanne on hallinnassa”

Keuruulla epidemiatilanne on viranomaisten hallinnassa.

– Koska tautitapauksia on ollut runsaasti, niin on luonnollista, että ne poikivat jonkin verran jatkotartuntoja. Koska uudet tautitapaukset kuitenkin koskevat käytännössä ennestään karanteenissa olleita, niin laajoja altistumisia ei ole enää tapahtunut., kertoo apulaisylilääkäri Matias Lahti Keski-Suomen seututerveyskeskuksesta.

Hänen tietoonsa ei ole lauantain jälkeen tullut uusia uusia positiivisia testituloksia. Hän rauhoittelee asukkaita: tilanteesta ei tarvitse olla huolissaan.

– Karanteenien myötä tauti ei leviä hallitsemattomasti, vaan lähinnä perhepiireissä. Eristys- ja karanteenitodistusten teko laahaa hieman normaalista todistuksien suuren lukumäärän vuoksi, vaikka ilmoitukset asianomaisille näistä ovat menneet heti jäljitystä tehtäessä, kertoo Lahti.

Uusia rajoituksia ei esitetä

Lahti sanoo, että tartuntatautiviranomaiset jatkavat työtään entiseen tapaan. Keuruun koronanyrkki kokoontuu ja arvioi tilannetta säännöllisesti, seuraavan kerran huomisaamuna tiistaina 14. syyskuuta.

– Tartuntataudeista vastaavana lääkärinä en esitä uusia rajoituksia. Karanteeneja asetetaan tarpeen vaatiessa, jos tietoon tulee uusia altistumisia, sanoo Lahti.

Lue lisää: Keuruulla varmistui sunnuntaina seitsemän uutta koronatartuntaa

Lue lisää: Kolme neljästä on saanut ainakin yhden koronarokotuksen Keuruulla

Edit: Tarkennettu kohtaa eristys- ja karanteenitodistusten lähettämisestä koronatestatuille 13.9.2021 kello 15.40.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset